avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate friday_325

Activitate friday_325

Ce inseamna "mi-au donat"? Ce scrie in actul de donatie? E si el mentionat acolo sau doar este trecut in cf ca sot al dvs., la intabulare?
Buna ziua, doresc sa stiu daca, in cazul in care angajez cu contract individual de munca cu timp partial (4 ore) un beneficiar de pensie de serviciu anticipata partiala, contributiile platite de catre angajator vor fi la nivelul salariului minim pe economie sau nu? In OG 16/2022 vad ca trebuie platite la nivelul minimului pe economie de catre beneficiarii de pensie de serviciu pt limita de varsta, cei cu "anticipata", partiala sau nu, nu sunt mentionati.
"Contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial, calculata potrivit alin. (5), nu poate fi mai mica decat nivelul contributiei de asigurari sociale calculate prin aplicarea cotei prevazute la art. 138 lit. a), art. 138 1 alin. (1) si (2), art. 138 2 alin. (1) sau art. 138 3 alin. (1), dupa caz, asupra salariului de baza minim brut pe tara in vigoare in luna pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost activ .
Prevederile amintite mai sus NU se aplica in urmatoarele situatii:
d) au calitatea de pensionari pentru limita de varsta in sistemul public de pensii, CU EXCEPTIA PENSIONARILOR PENTRU LIMITA DE VARSTA care beneficiaza de pensii de serviciu in baza unor legi/statute speciale, precum si a celor care cumuleaza pensia pentru limita de varsta din sistemul public de pensii cu pensia stabilita in unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii".
Deci, cei cu pensie de serviciu anticipata partiala ar plati contributii raportate la norma partiala sau la nivelul minimului pe economie? Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul trebuie facut in scris, sub forma contestatiei la executare, nu doar sa "luati legatura" cu executorul! Sunteti, deja, in faza de executare silita!!!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca ai nevoie de avocat, ai o multime de neclaritati, o cerere reconventionala pt marire pensie, daca i-au crescut veniturile, tot trebuie sa faci. Si nu singura, ci redactata de un avocat... ti se admite sau nu, macar stii ca ai incercat, mai ales ca acum copilul primeste suma fixa, nu procent. Daca ceri procent, suma va creste automat de cate ori ii vor creste eniturile, nu va trebui sa tot mergi in instanta...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt convinsa ca nu este treaba notarului sa informeze cumparatorul din ce materiale este construit un imobil. Un cumparator interesat se informeaza singur, nu se bazeaza pe "vorbe" ori buna-credinta a vanzatorului...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe dvs. ce v-a impiedicat sa va delimitati proprietatea, chiar si printr-un gard provizoriu, din pari de lemn si plasa de sarma? Interesul era al dvs., mai ales cand ati vazut ca mormintele se apropie de proprietatea dvs.
La solicitarea politiei, angajatorul este obligat sa transmita datele de identificare ale celui care conduce o masina de firma/inchiriata de firma/folosita in alt mod de catre firma, respectiv dvs.... iar daca ati dat datele dvs. firmei de ridicari, aceea are un contract cu politia, deci...
Nu, de la angajator.

sanda65 a scris:

La incheierea C.I.M. ,al femei de serviciu, trebuie obtinut de la I.T.M. o adeverinta cu perioada lucrata ? Multumesc.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident faptul ca va sicaneaza in ideea de a va face sa-i vindeti si ultimul apartament care nu ii apartine si sa plecati, iar el sa ramana unic proprietar al imobilului. Spuneti-i, relaxata, sa va dea in judecata...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Off topic, dar foarte tare faza ... "asa ceva e imposibil pana a aparut femela mea plina de pene"...