avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate laura13

Activitate laura13

Tocmai asta ma irita si pe mine. Tatal ar trebui sa stie cam care sunt nevoile a doi adolescenti. De aproape 9 ani de zile nu l-a interesat de ei. Pot sa spun ca norocul nostru este ca am putut sa le satisfac toate nevoile materiale si ...sper si morale...mult peste medie. Nu se pune problema abandonului scolar, ci din contra, copiii sunt premianti. Chiar am incercat si sper ca am si reusit sa le fiu si mama si tata. Problema mea e ca vreau pe acest "tata" sa-l fac sa simta ca are doi copii si sa-l responsabilizam putin. Ce-i drept copiii m-au instigat. Eu eram ferm convinsa ca nu avem nevoie de nici macar 5 bani de la el....dar nu merita. Daca in locul meu era o femeie care nu avea posibilitatea sa-si creasca copiii asa cum i-am crescut eu? Atunci da, se putea ajunge la abandon scolar si poate la chestiuni mult mai grave.
Ideea e ca vreau sa incerc sa aflu macar adresa din Anglia (prin intermediul unor prieteni comuni). Nu stiu daca-mi va fi de folos...totusi traim in Romania...
art 532 al (2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.

...am asteptat atatia ani deoarece am tot incercat sa dau de el...Asta nu poate fi considerata culpa debitorului?
In alta ordine de idei, nimeni nu tine cont de faptul ca aproape 9 ani de zile si-a neglijat total copiii? Nu doar ca nu le-a dat 1 leu, ci nu i-a vazut deloc
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatoe mai delicata. Sunt despartita de sotul meu, in fapt, din iulie 2007. Motivul a fost ca trebuia sa intretin singura familia (el nu dorea sa se angajeze). Avem 2 copii (acum 15 si 16 ani) de care ma ocupam si m-am ocupat absolut singura. Din momentul in care ne-am despartit, sotul meu nu numai ca nu a sustinut financiar copiii, in niciun fel, ci nici macar nu a luat legatura cu ei. Acest lucru il vor confirma si copiii in momentul in care vor fi audiati in camera de consiliu si-l pot confirma si parintii mei (deoarece din 2007 locuiesc impreuna cu copiii la ei).
Acum, din cate stiu, e plecat in Anglia. Nu cunosc adresa si nici nr. de tel.
As dori sa divortez, in instanta (caci altfel nu cred ca se poate in lipsa lui) si as dori sa stiu urmatoarele lucruri:
- pot divorta in lipsa, dovedind culpa lui exclusiva?
- pot obtine vreun fel de despagubire materiala avand in vedere ca de aproape 9 ani n-a dat nici macar un telefon la copii (nu mai vorbesc de bani)
- pensia alimentara se va calcula la salariul minim pe economie?
- pensia alimentara se plateste retroactiv doar de la momentul inaintarii actiunii in instanta sau de la momentul la care ne-am despartit?
Sper ca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri, deoarece chiar sunt hotarata sa rezolv si aceasta problema. (cu sau fara el)
Multumesc din suflet
Răspuns la discuția Un sfat...privind divortul
pai...n-am cum sa fac dovada. Am sunat un prieten ;)
Răspuns la discuția Un sfat...privind divortul
Va multumesc mult. Parca am mai prins curaj :). Pe citatie nu va scrie "mutat de la adresa"...acolo sta inca bunicul meu care e foarte sarguincios cu privire la strangerea hartogariei din cutia postala... M-am interesat si la Evidenta Populatiei...figureaza cu acelasi domiciliu, nu si l-a schimbat. Bine...de preferat e sa nu afle...imi va face numai probleme...nu va fi de acord, asa cum n-a fost nici pana acum, taraganandu-se astfel mult lucrurile (si chiar nu vreau asta. Vreau sa se termine cat mai repede). Cam cat ar dura un astfel de proces?
E o poveste putin mai lunga. Sunt casatorita de 10 ani, am doi copii minori. Sotul meu in 10 ani de casnicie...cred ca a muncit in total....max 3 ani. Locuind in chirie, in mare parte a trebuit sa ma ocup de tot. In ultima perioada, inainte sa ne separam (caci acum suntem separati), lucra in afara orasului, venind acasa o data la 30-40zile (de cele mai multe ori tot fara bani). I-am sugerat sa divortam de mai multe ori, nefiind de acord. Intr-un final, am inchiriat un alt apartament, mutandu-ma impreuna cu copiii. De un an de zile, copiii sunt la parintii mei care sunt cadre didactice, eu avand o firma si neavand suficient timp sa ma ocup de buna lor crestere si educatie (dar material, oferindu-le absolut tot ce au nevoie...chiar mai mult). Vorbesc cu ei zilnic la telefon si pe messenger, iar in fiecare weekend sunt cu ei.
De cand m-am separat de sotul meu (adica 2 ani), acesta nu a mai luat niciodata legatura cu copiii (motivand ca ii e rusine de ei si de parintii mei). Momentan nu stiu unde locuieste si nici telefonic nu am mai reusit sa iau legatura cu el de mai bine de un an.
Acum vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez. Am observat ca a luat cu el (probabil inainte) si certificatul de casatorie si certificatele copiilor. Nu stiu ce adresa sa indic (adresa din buletinele noastre, ale amandurora, este adresa bunicilor mei, dar noi nu am locuit niciodata impreuna acolo). Daca va fi citat la adresa din buletin, necunoscand alt domiciliu, voi putea divorta si in absenta lui?
Am mare nevoie de un sfat. Mi-am luat in sfarsit inima-n dinti s-o fac si vreau un punct de plecare.
Va multumesc
Buna ziua
Suntem disperati. Am vrut sa vindem firma, deoarece plecam in Canada. Am dat anunt la ziar si am discutat cu un domn care parea foarte serios. Ne-a solicitat toate documentele contabile, pentru a verifica intreaga situatie financiara a firmei. I le-am dat pentru 2 zile pentru a le verifica impreuna cu un contabil, urmand ca sa cumpere societatea, in caz ca nu sunt probleme.
Sunt absolut toate actele incepand cu martie 2008, de cand am infiintat societatea....balante, bilanturi, tot.
Nu stim incotro s-o apucam. Nu mai reusim sa dam nicicum de individul respectiv.
Va rugam din suflet, nu va dati doar cu parerea, chiar avem nevoie de sfaturi competente. Va multumim.
Răspuns la discuția 2 somatii plata nefondate
Banuiesc ca sigur vor respinge actiunea, din moment ce aceste facturi au fost achitate, iar eu pot dovedi acest lucru cu extrasul de cont, unde apar BO-urile catre ei...
Răspuns la discuția 2 somatii plata nefondate
In respectiva intampinare, imi pot revendica pretentiile? Ce as mai putea cere? Chiar sunt super pornita pe ei... Din documentele pe care ei le-au atasat (contract+factura), mai reiese faptul ca nu si-au respectat termenul de onorare al comenzii, ba mai mult, 4 produse nu au venit deloc. In contractul facut de ei e mentionat faptul ca beneficiarul poate cere 0,5%/zi penalitati pe intarziere. De la inceputul lui decembrie si pana acum...e ceva timp. Pot cere si aceste penalitati?...daca tot m-au dat in judecata degeaba, macar sa simta...
Răspuns la discuția 2 somatii plata nefondate
Ideea e ca eu voi avea niste cheltuieli...avocat, drumuri etc
Mai ales ca sunt convinsa ca tocmai acesta a fost motivul somatiilor... sama puna pe drumuri si sa-mi pierd timpul.
Nu sunt singura cu care au procedat asa...