avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate sorraine

Activitate sorraine

Am vandut vehiculul si totusi am primit doua procese verbale de constatare a contraventiei pentru neplata rovignetei.Ce pot sa fac?
Multumesc .
Discuție Partaj voluntar
buna seara. la un contract de vanzare cumparare a unui imobil intre 2 persoane necasatorite se poate face partaj voluntar prin notar de catre o persoana pentru cealalta sau e nevoie de contract vanzare cumparare?
Răspuns la discuția fond de reparatii
buna ziua. in urma cu 3 ani la blocul nostru care nu avea incalzire centralizata s-a facut cu o firma( care acum nu mai exista ) lucrarea de aducere a tevilor de caldura prin casa scarii .fiecare apartament a platit pentru aceasta lucrare suma stabilita in jur de 300 lei . cine a avut posibilitate si -a montat calorifere + tevi atunci cu acea firma. eu nu am avut posibilitate decat in aceasta toamna. toate bune si frumoase.am vorbit cu un instalator , persoana fizica pentru a mi efectua lucrarea de punere calorifere si aducere a tevilor de pe scara in casa . la terminarea lucrarii in apartament instalatorul a constatat ca la tevile din scara aveam robinetii pusi aiurea - lucrarea de acum 3 ani. in schimbul unei anumite sume de bani mi a facut modificarea . am chemat administratorul, a vazut despre ce este vorba , a fost de acord sa i platesc instalatorului zicand ca va discuta cu comitetul pentru a primi banii .
am facut cerere acum catre presedinte si administrator cu numar dar am primit raspuns telefonic ca nu este presedinte si comitetul format din 4 oamenii nu sunt de acord .
am fost la federatie dar asociatia mea nu face parte si nu stiu cui sa ma adresez. pentru ca platesc lunar la fondul de reparatii si beneficiaza doar persoanele agreate de comitet.

multumesc frumos.
buna seara.
o asociatie de proprietari poate functiona fara presedinte? la noi la asociatie presedintele si a dat demisia , s-a facut o sedinta pentru numirea unui nou presedinte dar nu a dorit nimeni sa fie.
Am facut o cerere la care nu imi raspunde nimeni deoarece administratorul spune ca nu este de competenta lui.
Pot sa ma adresez Protectiei Consumatorului? Asociatia unde locuiesc nu este afiliata la federatia asociatiilor din oras.
Răspuns la discuția restante la plata intretinerii
multumesc frumos inca o data. penalitatile mele apar pe lista doar cu da.mi a spus ca nu e obligatoriu sa le afiseze in liste pentru ca nu stie el cand plateste persoana restanta.exista undeva in lege ,articol, numar? promit ca nu va mai deranjez cu probleme de intretinere.
multumesc celor care imi vor raspunde
multumesc frumos de raspuns.URMAREA. m am dus sa platesc restanta.SURPRIZA.nu mi au primit banii pentru ca le am cerut conform legii chitanta separata pe fondul de rulment.explicatia. nu pot sa mi taie aceste doua chitante deoarece intai trebuie sa platesc penalizarile la zi si trebuiesc calculate .penalitati care nu sunt trecute pe lista decat cu da sau nu in dreptul apartamentelor.este obligatorie trecerea lor pe lista? pot sa cer chitanta separata pentru penalitati daca tot trebuie sa le platesc inainte de restanta.vreau sa vand apartamentul si sa cer inapoi acest fond de rulment pentru ca este al meu. insa nu stie nimeni cat am pentru ca s au schimbat si au preluat cum au preluat.nu beneficiez decat de apa rece , gunoi. restul e electric in casa.
concluzia mea ,, mutati va la curte" sincer.
multumesc si scuze daca nu m am exprimat corespunzator.
o seara buna.

corect tot ce sa scris insa ,dupa 15 zile se face recursc si se muta dosarul la curtea de apel constanta.unde are un nou termen care este de minim 3 luni si pana la urma posibil sa fie in avantajul reclamantului.cu mult calm se rezolva pana la urma.dar dureaza foarte mult. enorm de mult.:(:(
multumesc frumos la toti care mi ati raspuns. in caz de vanzare a apartamentului primesc fondul de rulment inapoi daca achit datoria sau nu.trebuie facuta vreo cerere catre presedinte? multumesc.
buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi treaca pe chitanta luna in curs 100 lei si 50 ron restanta?
din fondul de rulment pot sa mi achit restanta la intretinere ?daca da in baza carei legi?
nu doresc sa platesc penalitati.exista vreo lege? furnizorii nu aplica penalitati la facturi.
multumesc frumos.
Răspuns la discuția Demisie
ai lucrat de pe 1 pana pe 13 iunie.salariu normal pentru aceste zile revine pe data de 30 ale lunii fiind considerat avans.deoarece ti ai facut lichidarea si te au anuntat ca ai si 14 zile de concediu este posibil sa primesti avansul normal pe 30 si restul lichidarii pe 15iulie .depinde de ce scrie in C.I.M si daca societatea unde ai lucrat respecta ziua de salariu.SUCCES.