avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Ciprian Cocu

Activitate Bogdan Ciprian Cocu

Răspuns la discuția cum se procedeaza in acest caz?
In primul rand trebuie sa aveti o hotarare judecatoreasca definitiva prin care tatal copilului este obligat la plata pensiei de intretinere. Daca aveti o astfel de hotarare ramasa definitiva trebuie sa faceti plangere prealabila la politie sau la parchet, eu va sfatuiesc sa o depuneti la parchet pt savarsirea infractiunii de abandon de familie asa cum v-a fost indicat mai sus . Fata de legea aplicabila in aceasta speta, pt ca ne aflam in fata unor succesiuni de legi penale, trebuie sa aveti in vedere data savarsirii faptei prevazute de legea penala(implinirea termenului de trei luni in care nu a fost platita pensia de intretinere) si anume art.305 VCP sau art. 378 NCP. Intemeierea in drept a plangerii poate fi schimbata de organele de urmarire penala in functie de legea mai favorabila. Trebuie sa va constiutiti parte civila in procesul penal pt a cere in cadrul procesului penal drepturile reprezentand pensia de intretinere datorata de la data ultimei plati.
In privinta actiunii pentru majorare pensie de intretinere trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata pe cale civila. Daca pensia este stabilita la un nivel mai mic de 1/4 din salariul minim pe economie(900 lei) nu trebuie sa cunoasteti sau sa indicati actualul loc munca. In cazul in care s-a stabilit o suma mai mare se poate face o astfel de actiune in care specificati ca nu cunoasteti locul de munca al paratului(tatal copilului) ci doar generic tara. In acest caz instanta il va cita la ultimul domiciliu iar in urma citarii paratul poate indica actualul loc de munca. In caz contrar daca cunoasteti tara unde se afla locul de munca instanda poate dispune sa se efectueze cercetarea prin comisie rogatorie.
Răspuns la discuția Mandatare pentru inchidere PFA
Nu trebuie sa facem confuzie intre certifiactul fiscal eliberat de AFP si certificatul de atestare fiscala eliberat de administratia locala-serviciul taxe si impozite(primarie). Certificatul fiscal prezinta datoriile pe care PFA-ul, I.I., I.F., le are la bugetul de stat ( impozit pe profit,TVA, somaj, CAS, CASS, etc.) iar certificatul de atestare fiscala prezinta proprietarii unui bun imobil si impozitele aferente acestuia(achitate la zi sau nu).
Răspuns la discuția Recuperare prejudiciu
Se poate merge in instanta daca nu solutionati pe cale amiabila. Sunt prezentate putine detalii ca sa pot sa va dau un raspuns ma iaplicat.
Nu se poate vinde un bun imobil fara a avea loc o adunare generala a asociatilor in care sa se hotarasca vanzarea bunului. Deci fara Hotarare AGA nu se poate instraina.
Răspuns la discuția Mandatare pentru inchidere PFA
Ca sa inchideti PFA-ul va trebuie un certificat fiscal(Administratia Financiara unde aveti sediul profesional) din care sa rezulte ca nu aveti datorii catre bugetul de stat si apoi se poate radia de la Oficiul Registrului Comertului.
Nu se pot partaja bunurile bunurile defunctilor fara a se face succesiunea. Dupa ce primiti certificatul de mostenitor puteti face un partaj voluntal la notariat in care fiecare mostenitor primeste un bun ce se afla in stare de indiviziune inaite de dezbaterea succesiunii.
Răspuns la discuția Partaj dupa divort
Cu siguranta apartamentul va intra la partaj deoarece exista o diferenta intre pretul obtinut pe bunul propriu vandut si cel cumparat. Problema este cota indiviza ce va fi stabilita in urma partajului. Daca banii obtinuti de pe urma vanzarii bunului propriu au fost viratii de catre cumparator intr-un cont iar din contul respectiv aceeasi suma de bani a fost utilizata la cumpararea apartamentului cota dumneavostra va fi proportionala cu pretul primit pe garsoniera + 1/2 din diferenta.
Adresati-va instantei cu o cerere de chemare in judecata prin care cereti sa pronunte - hotarare care sa tina loc de act autentic.
Daca nu se rezolva pe cale amiabila depuneti o cerere de chemare in judecata la judecatorie - obligatia de a face -
Răspuns la discuția contestare proces verbal bpr
Puteti sa contestati pv pe forma cea mai simpla modalitate in cazul in care s-au produs greseli procedurale in intocmirea acestuia sau pe fond unde trebuiesc administrate probe . sanse sunt in cazul in care dv aveti probe ce nu pot fi contestate . Succes