avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Galea Cristian Viorel

Activitate Galea Cristian Viorel

Banuiesc ca este vorba de o punere in posesie sau o granituire. Poprirea pe pensie este perfect legala, deoarece Procesul Verbal de cheltuieli de executare este titlu executori direct si nu trebuie sa fie insotit de documente justificative! In ceea ce priveste faptul ca s-a efectuat o executare fara sa fiti anuntat, puteti imputrnici un avocat care sa studieze dosarul de executare silita ( la biroul executorului) si daca nu exista dovezi de comunicare, sa formuleze contestatie la executare!
Răspuns la discuția evacuare
Actul de adjudecare este titlu executoriu conform prevederilor Codului de procedura civila, in ceea ce priveste punerea in posesie asupra acestui imobil! Cererea de executare se poate formula in termen de 10 ani de la data emiterii acetuia ( termenul de prescriptie este de 10 ani). Daca cei ce locuiesc acolo nu vor sa elibereze imobilul de bunavoie, iar dvs nu doriti sa ajungeti la un executor judecatoresc, care este intrebarea? O a treia varianta nu exista (din punct de vedere legal)!
Răspuns la discuția somatie executare silita
Apartamentul poate fi scos la vanzare(nu silgilat) si de un alt creditor decat cel ipotecar. Abia dupa vanzarea imobilului se poate face evacuarea dvs fortata, in cazul in care refuzati sa eliberati!
Daca incepe executarea, oricum nu are prea mult timp la dispozitie pana apare hotararea dvs. Dar si sfatul meu este sa platiti restantele, mai ales in conditiile in care daca trebuie sa recuprati ulterior sume de bani, debitorul dvd este totusi o baca, deci nu se pune o problema de solvabilitate, aveti de unde sa luati!
Infiintarea popririi se face direct de catre angajator. Cat priveste emiterea unei decizii in acest sens, depinde de regulamentul fiecarei societati in parte!
Răspuns la discuția executare silita,de la banci
Daca la cele doua banci ati contactat credite sau ati girat pentru altcineva, nu a avut loc nicio judecata, deoarece contractele de credit de la banci sau IFN-uri sunt titluri executorii direct, fara proces!
Răspuns la discuția credit ipotecar
In cazul pe care il prezentati, probabil ca banca, dupa un anumit numar de luni de intarziere la plata ratelor(depinde de politica fiecarei banci) va transmite dosarul la un executor judecatoresc , urmand sa se valorifice prin vanzare la licitatie bunul lasat in garantie(ipoteca).
Răspuns la discuția datorie IFN neachitata
Termenul de ,, masa credala,, se foloseste in pocedura insolventei! Ideea este ca , asa cum am precizat mai sus, contractele de credit bancare sau IFN sunt titluri executorii prin efectul legii. La primirea cererii de executare de la IFN, executorul judecatoresc solicta incuviintarea executarii de la instanta de judecata unde aveti domiciliul sau unde are sediul angajatorul. Aceasta Incuviintare emisa de instanta este o simpla formalitate, nu o judecata in sine si se da fara citarea partilor, in camera de Consiliu. Toate popririle cumulate nu pot depasi 1/2 din veniturile nete!
Răspuns la discuția poprire
In completarea celor de mai sus, arat faptul ca acel contract de credit pe care il pomeniti, a fost declarat de banca exigibil-scadent anticipat, dar isi produce in continuare efecte in sensul ca dobanzile si penalitatile calculate la debitul principal curg pana la data achitarii efective!
Răspuns la discuția executare silita sambata
In cazul in care nu dati curs hotararii judecatoresti iar sotul a apelat la un executor judecatoresc, acesta, cu incuviintarea instantei de executare, poate trece la executarea silita si in zilele nelucratoare!