avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate chyana

Activitate chyana

Răspuns la discuția am o nelamurire ma ajuta cineva?
buna, in cazul meu cele 90 zile de suspendare au fost calculate de la data expirarii ultimei dovezi...astfel cand mi s-a dat NUP aveam deja 45 de zile de cand nu mai conduceam, am dat examen pt reducerea pedepsei de 30 zile si mi-am luat carnetul.
O zi buna!
Răspuns la discuția Accident cu dosar penal
buna ziua, nu stiu daca mai cititi acest forum, dar as dori, daca doriti, bineinteles, sa ne spuneti si noua cum a evoluat cazul dvs. Eu ma gasesc acum intr-o situatie similara: de 2 sapt nu mai am dovada pt ca s-a dat NUP- acum astept sa mi se comunice pedeapsa contraventionala- ca mai apoi sa contest PV- deoarece cred ca nu aveam cum sa evit accidentul la fel ca Dvs. Va multumesc anticipat pt raspuns!
O zi buna!
Răspuns la discuția pasi de urmat dupa NUP
@ daniela vorovenci- nu am primit inca niciun proces verbal- doar politistul mi-a spus ca daca am primit Nup- nu mai pot face contestatie pt pedeapsa contraventionala. Multumesc!
Răspuns la discuția pasi de urmat dupa NUP
dosarul meu a fost pana acum la procuratura. cand s-a produs accidentul mi s-a prezentat un proces verbal pe care l-am semnat- si care cred ca a ajuns la procuror. stiu ca a trecut prea mult timp pt a-l mai contesta. acum intrebarea mea este: mi se va intocmi un nou proces verbal in care mi se va da pedeapsa dpdv contraventional? eu pe acesta vreau sa-l contest. va multumesc frumos pt raspunsuri.
Buna ziua, povestea mea pe scurt: acum 2 luni am avut un accident rutier, am accidentat o fetita ce traversa in fuga pe trecere, nu am putut sa o evit- din fericire nu a patit nimic. Dosarul a fost la un procuror ce a dat NUP- spunand ca dat fiind nr de ingrijiri sub 10 si a felului in care s-a produs accidentul nu ma incadrez in art 184 alin1, 3. Acum mi s-a spus ca trebuie sa astept ca permisul sa ajunga la mine in localitate si ca voi fi urmarita contraventional. Am explicat politistului ca, datorita faptului ca fata alerga pe trecere si nu am vazut-o la timp din cauza unei masini parcate pe trecere consider ca nu e doar vina mea si as vrea sa contest procesul verbal. Raspunsul politistului a fost ca nu pot face asta pt ca procurorul prin Hot luata ma considera deja vinovata si ca mi se va suspenda permisul 90 zile, desi nu ma pot acuza decat de neacordare de prioritate- desi fata fugea-fapta pt care se retine permis 30 zile. Spuneti-mi va rog- mai pot face contestatie la procesul verbal?

Va multumesc!
O zi buna!
buna seara,
acum 2 luni am avut un accident, am accientat usor o fata de 7 ani. zilele trecute fetita a primit de la spitalul Tulcea o factura cu suma de 230 lei, pt 3 zile de spitalizare, in conditiile in care ea nu a stat internata decat o ora jumate, din care o ora pe hol. nu i s-au facut investigatii: radiografii, tomografii etc. doar a fost palpata si atat. Din cauza asta , eu am platit dupa accident investigatii medicale la o clinica particulara, pt a fi siguri ca e totul in regula. Dupa cum spune legea, vinovatul plateste factura, asa ca trebuie sa o achit. problema e ca nu inteleg de unde suma, de ce s-au trecut 3 zile de spitalizare. Am cerut lamuriri scrise spitalului si mi s-a spus ca numai titularul adica fata de 7 ani, si numai contra sumei de 50 lei mi se va elibera fisa de investigatii. Ce pot face pt a dovedi falsul din actele spitalului? Va multumesc pt ajutor.
buna ziua,
vin si eu cu o intrebare legata de prelungirea dovezii..am fost marti, 2 iunie la procuratura, am vb cu o dna procuror care mi-a spus ca numai prim procurorul imi poate prelungii dovada, dar sa fac o cerere si o sa mi-o trimita prin posta. prim proc era la servici dar nu a vrut sa ma primeasca in audiente, nu avea chef de mine...am sunat azi la procuratura si mi s-a spus ca dovada nu e gata si ca poate sa mai dureze si o sapt pana e gata!!!!eu nu pot circula de pe data de 2 iunie!!! e normal ce se intampla? nu ar trebui sa se elibereze in max 2 zile?
va multumesc pt raspuns
buna seara,
revin cu o noua intrebare: astazi am fost la procuror pt a mi se elibera o noua dovada cu drept de circulatie...din pacate nu stiam ca dureaza 2 zile pana ce se emite aceasta, in plus procurorul nu a vrut sa ma primeasca azi in audiente, urmand ca abia vineri sa ma duc iar sa discut cu el..dosarul s-a intors la politie pt ca lipsea certif IML al fetitei ce a fost emis azi, cu 3,4 zile ingrijire pt o zgarietura!...acum intrebarea...
cum pot muta dosarul din orasul unde este acum, adica la 200 km distanta de orasul unde locuiesc eu? imi este foarte greu sa ma duc pana acolo de 2 ori pe luna, nu dispun de banii si timpul necesar pt a face asta, dar nu pot sta nici fara acea dovada pt ca salariul meu depinde de permis...nu stiu cum sa procedez...

va multumesc frumos pentru raspuns si amabilitate!
da, imi recunosc vina de a avea viteza...eram prima data in aceasta localitate si nu am obs trecerea in primul rand din cauza masinii parcate in fata ei...fetita mi-a fugit in fata..important e ca nu a patit nimic si nu e nimeni ranit...eu totusi nu am inteles de ce daca tatal a dat declaratie ca nu are pretentii, si de la spital s-a dat o hartie din care reiese faptul ca nu este vb decat de o vanataie, de ce se mai inainteaza dosarul unui procuror? din cate am citit azi, cand m-am mai calmat, trebuie sa fie niste zile de spitalizare stabilite de iml si o plangere..deci nu inteleg...va multumesc anticipat pentru raspuns.
tatal deja mi-a spus ca a depus o hartie din care sa reiasa ca nu are pretentii, politistul mi-a confirmat asta...fetita nu are decat o vanataie...sa inteleg ca daca are mai putin de 10 zile si nu exista acea plangere, procurorul imi va da incetarea urmaririi penale, dupa care o sa suport doar amenda administrativa? imi cer scuze daca ma repet, dar sunt inca sub influenta socului... va multumesc