avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pasi de urmat dupa NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pasi de urmat dupa NUP

Buna ziua, povestea mea pe scurt: acum 2 luni am avut un accident rutier, am accidentat o fetita ce traversa in fuga pe trecere, nu am putut sa o evit- din fericire nu a patit nimic. Dosarul a fost la un procuror ce a dat NUP- spunand ca dat fiind nr de ingrijiri sub 10 si a felului in care s-a produs accidentul nu ma incadrez in art 184 alin1, 3. Acum mi s-a spus ca trebuie sa astept ca permisul sa ajunga la mine in localitate si ca voi fi urmarita contraventional. Am explicat politistului ca, datorita faptului ca fata alerga pe trecere si nu am vazut-o la timp din cauza unei masini parcate pe trecere consider ca nu e doar vina mea si as vrea sa contest procesul verbal. Raspunsul politistului a fost ca nu pot face asta pt ca procurorul prin Hot luata ma considera deja vinovata si ca mi se va suspenda permisul 90 zile, desi nu ma pot acuza decat de neacordare de prioritate- desi fata fugea-fapta pt care se retine permis 30 zile. Spuneti-mi va rog- mai pot face contestatie la procesul verbal?

Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: chyana , utilizator 16:08, 3 Iulie 2009
Daca au trecut 15 zile de la data incheierii sau comunicarii procesului verbaal, nu mai puteti contesta.
Puteti face contestatie. Atentie insa sa faceti contestatia in termen ! Daca ati depasit termenul de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare a contraventiei (sau a incheierii, daca ati fost de fata) nu mai puteti face nimic.Deci, cand ati primit procesul-verbal de amenda ?, de la acea data aveti 15 zile sa contestati la judecatoria in raza careia s-a produs accidentul.
Inocentia
Au trecut 15 zile de la data primirii procesului verbal?...daca da , nu mai puteti face contestatie....
dosarul meu a fost pana acum la procuratura. cand s-a produs accidentul mi s-a prezentat un proces verbal pe care l-am semnat- si care cred ca a ajuns la procuror. stiu ca a trecut prea mult timp pt a-l mai contesta. acum intrebarea mea este: mi se va intocmi un nou proces verbal in care mi se va da pedeapsa dpdv contraventional? eu pe acesta vreau sa-l contest. va multumesc frumos pt raspunsuri.
@ daniela vorovenci- nu am primit inca niciun proces verbal- doar politistul mi-a spus ca daca am primit Nup- nu mai pot face contestatie pt pedeapsa contraventionala. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conform art. 103, lit. c) din oug nr.195/2002 cristofor29 cristofor29 Am avut un accident de circulatie anul trecut in care a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunea prevazuta de 184, art 2 si 4 din Cod penal(vatamare ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala - neacordare de prioritate adrian.cc adrian.cc Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de situatia in care ma aflu: In August 2008 am avut un accident cauzat de neacordare de prioritate (eu fiind ... (vezi toată discuția)
Contestatie la retinerea permisului ContSters49480 ContSters49480 Mi s-a retinut permisul de conducere in alta localitate decat cea de domiciliu. Vreau sa fac contestatie pentru ca ma simt nedreptatit. Oprit fiind, cu semnal ... (vezi toată discuția)