avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate narteaandrei

Activitate narteaandrei

multumesc.
media
Buna ziua. Am o noua intrebare: prevederile CCM la nivel de ramura se aplica si celor care nu sunt membri in nici un sindicat?
Multumesc.
Multumesc.
Buna ziua, am o intrebare de neofit. Un lant de intrebari, de fapt.
1. Daca o persoana e angajata cu salariul minim pe economie pe un post care, conform COR, necesita studii superioare, si se prinde abia dupa niste ani ca merita un salariu mai mare, poate sa ceara in instanta diferenta ?
2. Daca da, care e termenul de prescriptie a datoriei angajatorului?
3. Daca da, poate cere si plata contributiilor la stat, pe perioada respectiva "din urma"?
4. Procesul se intenteaza in civil sau muncii?
Multumesc mult.
multumesc
In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar sunt tolerati, se poate actiona in vreun fel impotriva asociatiei sau conducerii acesteia?
Restanta mea a ajuns la 600 de lei, in conditiile in care pe scara sunt persoane cu restante de 5000 de lei. Eu am fost chemat in judecata iar restul nu. Mi-au fost introduse in intretinere si cheltuielile asociatiei cu consilierea juridica aferenta.
Cred ca sunt sicanat, deoarece presedintele asociatiei a contestat plata unei amenzi, iar eu am depus marturie impotriva lui. A platit amenda, si acum a iesit la "vanatoare".

Va multumesc.
Răspuns la discuția demisie si delapidare
multumesc. de asta ma temeam
buna ziua. am intalnit un caz extraordinar pe care habar nu am cum sa il "agat". o persoana a angajat, pe post de agent imobiliar, mai multe persoane, absolvente de facultate, in numele carora incaseaza subventii.
persoanele cu pricina nu au incasat nic un leu, iar firma cu pricina a disparut, in sensul ca nimeni nu stie acum unde mai are sediul.
persoanele cu pricina doresc sa demisioneze, caci au trecut 6 luni, si nu au fost platite. convborbiri telefonice cu "patronul" au rezultat in amenintari cu violenta, motiv pentru care se tem sa depuna plangere la parchet.

singura solutie pe care am putut sa o dau, nefiind jurist de meserie, dar cunoscand dreptul muncii destul de bine, e sa-si dea demisia si sa o inregistreze la Inspectoratul de Munca arondat orasului unde era inregistrata initial firma. ITMul cu pricina da raspunsul "nu intra in competenta noastra"

INTREBAREA ESTE: cum faci sa iti exerciti dreptul de a demisiona, daca firma care te-a angajat a disparut, iar autoritatile spun ca "are actele in regula"? unde mai depui documentul? oamenii nu au luat nici un ban, dar s-ar parea ca au fost platite contributii. incalceala care duce la prezumptie de delapidare nu ma intereseaza, caci oamenii de care vorbesc sunt speriati. dar ei vor sa-si dea demisia, si nu stiu cum sa faca.
Răspuns la discuția sabie de samurai
Depinde destul de mult si de cadrul de organizare a activitatii clubului din care faceti parte. Statul roman a recunoscut anumite federatii de arte martiale traditionale ca asociatii de practicanti ai luptei cu arme. Forma in care o face e o viza pe pasaportul sportiv, care atesta ca sportivul are dreptul sa posede si sa poarte sabia de antrenament, cu specificatia expresa ca aceasta NU E ASCUTITA.
De regula, viza e primita de sportiv dupa ce acesta atinge un nivel destul de ridicat al abilitatilor, care implica si un grad de responsabilizare destul de ridicat
Intreaba instructorul si verifica-ti documentele eliberate de club si de federatia din care faci parte. Nu te incurca cu politia, pentru ca mai mult ca sigur te legi la cap aiurea.