Bună ziua.... dacă am divorțat si avem ceva de" împărțit" iar noi ne înțelegem... putem face la notariat vreun act (care sa nu poata fi atacat ) prin care eu ii cedez lui partea mea si el mie partea lui???...mai exact avem un apartament si un teren la 15 km de oraș pe care este inceputa o casa plus un garaj in fața blocului (mai exact terenul de sub garaj)...adica eu vreau sa renunt la partea mea de la teren si el renunta la apartament...se poate asa?Ca nu vreau sa trecem prin alte proceduri...de judecată ... etc. Sau sfătuiți.ma cum e mai bine. Mentionez că avem un copil minor si vreau sa.l pun la "adăpost " cum s ar zice...iar tatăl e de acord.
Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Nu stiu daca intrebarea mea este postata la locul potrivit, dar am o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat.
Vrem sa cumparam o locuinta si vrem s-o trecem pe numele copilului care e minor si sa punem o ruda sa-i fie tutore. Ce garantii avem noi ca nu ramanem fara casa daca ruda devine " de neincredere" la un momnet dat? (Eu stiu...poate o "ia razna"). Sau daca tutorele are probleme financare si va trebui sa fie executat silit...sa spunem...Doamne fereste..punem raul inainte..se vor lega de locuinta unde este tutore?Sau daca punem un bunic tutore...si intre timp..decedeaza..iar..Doamne Fereste...cum putem prelua locuinta?Ceilalti copii ai tutorelui se pot atinge de locuinta noastra, adica sa aiba pretentii de mostenire?
Noi, daca ne hotaram dupa ceva timp sa vindem locuinta, putem? In ce conditii? trebuie sa fie tutorele de acord? Cine va fi trecut in contract ...adica la intretinere, la gaz...la curent...trebuie sa mearga tutorele, nu?El apare in lista la intretinere?
Astept un raspuns de la cineva care este in masura sa-mi spuna adevarul.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa.
Sa va spun ce a patit o prietena de-a mea....avea luata in leasing o masinuta japoneza... T. y...ris...cu contract pe 5 ani.La 3 ani de la achizitie a facut un accident si a vrut sa repare masina la reprezentanta, pe Casco.(si nu era botita rau).Cei de la reprezentanta au inceput sa faca figuri...precum ca devizul de reparatii ajunge la ABERANTA SUMA DE 10.000 E....masina la vremea respectiva....cand a facut accidentul... se ieftinise la 7000...CIUDAT NU? SA DAI PE REPARATIE 10000 cand ea costa 7000.Pentru ca depasise cu putin peste 3 ani de la achizitie...au inceput sa spuna ca daca o da in DAUNA TOTALA...ii restituie prietenei mele 2400 euro (ca e uzata) si masina ramane la ei...sau daca vrea masina....sa o ia asa botita....sa plateasca ea la firma 2400 euro si sa-si plateasca ratele in continuare.
Asa ca a ales sa primeasca banii si a ramas fara masina...fara rate de platit pe 2 ani...si si-a recuperat intr-un fel o parte din bani...desi ea platise mult mai mult,ca la vremea cand a facut contractul masina costa vreo 12000 E.
Ce parere aveti despre asa excroci..?..firme de leasing=tepari cu acte!
Da....multumesc de raspuns,asta nu se mai poate deoarece perosana ce cumpara terenul i-a dat o parte din bani mamei mele,sa plateasca alta sulta la doua nepoate.....implicate in aceasi problema.Daca notara i-ar fi spus de la inceput,(au trecut doua luni de cand asteapta sa iasa cadastrul) putea sa faca depozitul la o banca si a doua zi il scotea...dovedea ca si-a indeplinit "misiunea"....si treaba era ok.O fi notara asa de incompetenta?
Acum cumparatorul nu se afla in tara,va veni de sarbatori....cand nu gasesti pe nimeni pe la birouri....notariale,avocatesti...etc.
Astept si alte pareri...daca se poate.
Multumesc.
As dori sa stiu daca o persoana (mama mea) este curatorul altei persoane ( a surorii ei),si printr-o sentinta judecatoreasca ,prima trebuie sa plateasca o sulta dintr-o mostenire celei de-a doua ,ea neavand drept de semnatura....cum se poate dovedi ..sau de ce trebuie neaparat dovedit faptul ca prima si-a platit obligatiile ,in cazul vanzarii unui teren.?..Mentionez ca terenul ii revine primei persoane,din dezbaterea mostenirii.Si acum ,notara ii spune ca nu poate vinde terenul pana nu dovedeste ca i-a platit sulta.A sfatuit-o sa caute un executor (nu inteleg ce rol are el in aceasta poveste) si sa faca un cont la o banca in care sa depuna suma.E cam maricica suma ....si mama nu are de unde s-o scoata.Are client la teren,dar e complicat ca ...nu-i in tara persoana.
Ce altceva ar putea sa faca?
Va multumesc aniticpat.O seara buna.
Eu am avut o PFA si activitatea era suspendata pe un an ,pana in iulie anul curent.Vazand ca cei de la finante imi trimit in continuare "somatii" ca am de plata,m-am "suparat" si m-am dus s-o radiez.Sincer daca stiam o radiam din prima ca suspendarea m-a costat vreo 70 ron iar anularea ,doar 14 ron.Iar finantele...trimit in continuare....somatii.
Mergi la Registrul Comertului asa cum ti-a spus si d-l consilier, mai sus.
Numai bine.
Va multumesc pentru raspuns....cam asa banuia si cunostinta mea...ca tot va ramane cu datorii ,daca vinde firma...si ,in plus..nu ar fi vrut sa se intample asta decat in ultima instanta...ca pierde clientii,partenerii de afaceri...Dar poate obtine o amanare de plata?..6 luni...un an?
Buna ziua...as dori sa va adresez cateva intrebari legate de anunturile de prin ziar,prin care unii doresc sa cumpere sau sa preia firme cu datorii.Ce urmaresc aceste persoane doritoare sa preia datoriile altora?...se poate asa ceva..adica daca cel care o vinde chiar scapa de acele datorii ...va intreb pentru ca am o cunostinta in situatia asta ...si ar vrea sa stie care ii sunt optiunile....sa achite datoriile(cei drept sunt cam mari)...sau sa vanda firma?Banuiesc faptul ca cei ce vor sa preia aceste firme doresc un comision..e mare?e..mic?....va multumesc anticipat.
Buna ziua..si multumesc ca mi-ati raspuns...imi cer scuze ca nu am raspuns pana acum...apar on line ,dar eu am lipsit...nu vreau sa credeti ca n-am raspuns intentionat...este vorba de atacarea hotararii..nu era definitiva..acum am vorbit cu mama la telefon