avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate Hopy

Activitate Hopy

Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati in lamurirea unei probleme. Daca am infiintat PFA cu activitate principala cultivare de legume (cod 0113) de ce mai am nevoie si de certificat de producator de la primarie?
Un domn de la garda financiara m-a intrebat cum justific eu cu PFA-ul ca sunt producator, daca nu am certificat de producator? Nu mai inteleg nimic. Practic ce activitate am dreptul sa desfasor cu acest cod?
Va multumesc anticipat!
ok, multumesc dn nou, atunci am sa-mi procur monetarul cat de repede posibil. Sa aveti o seara frumoasa!
Codul CAEN este 0113, cultivare de legume, pepeni, radacinoase si determinarea venitului in sistem real. Va multumesc pentru implicare!
Imi permit sa va mai deranjez cu o intrebare. Am citit despre respectivul monetar si am vazut ca serveste ca:
document justificativ pentru evidenţierea la sfârşitul zilei a numerarului existent în casierie, corespunzător mărfurilor comercializate;
- document justificativ de înregistrare în contabilitate;
- document justificativ pe baza căruia se predă contribuabilului numerarul încasat prin casă de către casier, respectiv vânzător.

Il pot folosi chiar daca la piata nu am casa de marcat? Sau sunt obligata sa-mi cumpar?
Multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua, v-as ruga sa imi oferiti o informatie in legatura cu RJIP. Am infiintat un PFA in urma cu o luna, neplatitoare de TVA, pe productie legume . In cazul in care vand in piata, tarabe, etc, nu am nevoie de casa de marcat, deci nu emit bonuri fiscale. V-as ruga sa imi spuneti cum trec in RJIP sumele incasate din vanzari in conditiile in care nu am un document care sa justfice aceste sume. Va multumesc!
Răspuns la discuția Marca inregistrata in agricultura
Multumesc foarte mult pentru ajutor!
As dori sa stiu daca produsele agricole care beneficiaza de marca inregistrata (denumirea produsului are atasata litera r incercuita) pot fi inmultite in Romania fara a plati o licenta... sau ceva taxe autorului, si apoi vandute. Mai exact, este vorba despre trandafiri cumparati din Franta pe care as vrea sa ii produc si eu, in sera proprie, insa nu vreau sa comit o ilegalitate.
Va multumesc, Ioana:)
Răspuns la discuția Revendicarea mostenirii
nucu$ a scris:

Hopy a scris:


Titlul de proprietate il avea tata iar cand l-am cerut am observat ca era trecuta pe el si verisoara mea (stiind ca mama ei a renuntat defapt la tot)

Poate renuntase la tot(doar verbal) dar in favoarea fiicei.Inscrierea in titlu nu putea fi efectuata decat dupa moartea mamei sale.
Reveniti cu date solicitate de Av.Rozi, pentru a putea primi sfaturi mai precise.


Matusa a murit in 1993 iar actul de proprietate a fost emis in 1996. Singurul lucru de care m-as putea folosi ar fi actul acela de mana prin care matusa este despagubita de tata (o sa ma interesez sa vad cum se poate legaliza). Titlul de proprietate este trecut pe numele tatalui meu si al verisoarei mele, tata are titlu individual pe foarte putine lucruri din ce a fost a bunicului, majoritatea sunt impreuna cu matusa (cel de pe casa, pamanturile anexe, padure etc). Eu eram convinsa ca asa ceva nu se poate, ca doua persoane care nu sunt pe aceeasi treapta de rudenie, sa figureze impreuna pe un act de proprietate. De aceea nu am fost curioasa sa cer actul, pana cand am dorit sa intabulez un teren pentru a-mi construi ceva pe el si nu se poate.Se pare ca m-am inselat. Matusa nu e de acord cu intabularea caci legal si ea are drepturi.
Multumesc pentru tot!
Răspuns la discuția Revendicarea mostenirii
nucu$ a scris:

Hopy a scris:

Nici eu nu stiu doar ca ne-am trezit cu el...modificat. !

Iar e ceata pe strada noastra:-/
Cine si cum v-a trezit?Vreti sa spuneti ca a mai fost un titlu, care acum a aparut modificat?Cine a solicitat/ridicat titlul de la Primarie?


Foarte mult timp nu m-a interesat problema pentu ca stiam ca matusa mea renuntase la drepturi. Titlul de proprietate il avea tata iar cand l-am cerut am observat ca era trecuta pe el si verisoara mea (stiind ca mama ei a renuntat defapt la tot)