avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate silvia popa

Activitate silvia popa

Sincer,am un gust tare amar dupa aceasta "experienta" in instanta.A fost prima de acest gen si n-as mai repeta-o.Nu mi-am permis un avocat si poate asta a si fost cauza dar nu mi-am putut inchipui ca probele administrate (niste falsuri grosolane) pot fi admise. As mentiona doar faptul ca,datorita incasarilor pe anul trecut firma se situeaza pe locul 3 pe judet...si e doar unul din" argumentele" pentru care mi s-a desfiintat postul...
Multumesc pentru raspuns,nu cred ca persoanele respective ar recunoaste atata vreme cat sunt clienti ai firmei la care am lucrat.
Am fost concediata ''legal" cf. art.65 CM (desfiintarea postului) motivatia ca firma nu-si permite ,economic vorbind,sa mentina un gestionar intr-un magazin cu 4 angajati,magazin care realiza peste jumatate din profitul firmei...In realitate am refuzat sa execut unele cerinte "neortodoxe" doamnei"administrator" angajata de proprietara magazinului(cu sediul in afara tarii).
Am actionat firma in instanta dar litigiul s-a incheiat dupa o sedinta de 15 minute in care nici una din parti nu am avut castig de cauza.Datorita unor evenimente din familie nu am reusit sa fac recurs la Curtea de Apel in termenul stabilit desi sincer,dupa cum a decurs prima sedinta(abia am fost lasata sa vorbesc 1-2 min)
nu stiu daca ar fi fost posibilitatea de a se stabili adevarul.
Am mentionat toate acestea pentru ca am o mare problema,am incercat sa ma angajez in alte 3 locuri din oraselul nostru (inainte de proces) dar m-am confruntat cu un refuz politicos a doua zi dupa interviu...cauza am aflat-o apoi intamplator,de la fostii mei colegi care stiau unde si de ce am fost refuzata ...de la d-na administratoare care i-a pus in garda sa nu ma angajeze! Cat de legal e ceea ce a facut,avand in vedere ca m-a denigrat?
Răspuns la discuția Proces
Perfect adevarat ,cu toate probele pe care le aveti,cu toata dreptatea care o aveti ,influenta pe care o poate avea asupra completului de judecata e factorul cel mai important.Si inca ceva,martorul pe care il aveti risca sa va calce pe urme...Nu vreau sa va dezamagesc,asta e adevarul !

Răspuns la discuția Concediere
decizie de descarcare de gestiune nu trebuie?
Răspuns la discuția Concediere
Multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare:Ce acte ar trebui sa mi se elibereze la data plecarii din unitate?
Discuție Concediere
Buna seara,

Am primit doua hotarari din partea firmei la care lucrez in care sunt instiintata :
1) ca ,,se modifica organigrama sectorului de activitate comertprin acordarea preavizului de 20 de zile lucratoare angajatului....pt motivul ca sectorul comert se reduce activitatea prin desfiintarea postului de lucrator gestionar.''
2) tot o hotarare care spune asa:,,In temeiul legii 31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin statutul societatii,reprezentantul legal al societatii,d-na(numele meu),HOTARASTE Se acorda preaviz de 20 zile lucratoare in vederea desfacerii contractului de munca (nr/data) in baza hotararii Adunarii Generale a asociatilor/asociat unic din data... privind desfiintarea locului de munca l. gestionar ocupat de,CULMEA,tot numele meu! ca urmare a urmatoarelor motive:se reduce activitatea pt lucrator gestionar.
Preavizul incepe la data de...si expira la data de..
Cu ducere la indeplinire a prezentei hotarri se insarcineaza....

Am citat exact ceea ce scrie in cele 2 hartii primite.
As dori sa ma lamuriti si pe mine daca aceste 2 hartii sunt intocmite corect pt ca mie nu mi se pare corect :
1) NU AM CALITATEA DE REPREZENTANT LEGAL AL SOCIETATII si nici daca as avea-o nu inteleg cum as putea sa-mi reduc postul
2)Unde as putea contesta aceste ''hotarari'' si in ce termen?

2)
Răspuns la discuția Bonuri de masa
Multumesc frumos pentru raspuns!
Răspuns la discuția Bonuri de masa
Multumesc mult pentru raspuns! Cadrul legal il cunosc si eu destul de bine datorita acestui site.Problema pe care am ridicat-o e insa alta: persoana care distribuie bonurile de masa le distribuie in mod discretionar,nu dupa vreun criteriu din cele enumerate de dv. ci dupa criteriul ''asa vreau eu''-asa mi s-a raspuns,cel putin,si acest lucru,dupa parerea mea nu este normal dar abuzeaza de faptul ca nimeni din firma nu o poate controla
Discuție Bonuri de masa
Am o mare problema in legatura cu distribuirea bonurilor de masa.Nu este prevazuta expres in c.i.m.,nici in ultimul act aditional dar se distribuie dupa bunul plac al contabilei,adica la unul 10,la altul 20,la altul deloc...Este legal asa ceva?In momentul in care am intrebat-o de ce nu am primit si eu bonuri de masa raspunsul a fost:c-asa vreau eu'' si daca nu imi convine sa sun in America! Mentionez ca proprietara magazinului are resedinta in America,administratoarea firmei e mama dansei,o femeie in varsta,greu deplasabila cu care putm discuta la telefon dar nu este la curent cu toate legile iar in momentul in care o suna pe contabila sa afle detalii aceasta o minte cu nerusinare.Sincer,nu mai stim cum sa procedam,ore suplimentare neplatite,lucram in ziua de sambata,tot ''bonus'',cand vrem sa ne luam concediu apar situatii neprevazute sau ne cheama din concediu...ce cadru legal exista care sa o oblige sa fie corecta?-pentru ca nu e singurul aspect in care face doar ceea ce doreste
Răspuns la discuția zile concediu
multumesc pentru raspuns!