avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters91171

Activitate ContSters91171

Buna ziua,

Firma noastra emite facturi dintr-o aplicatie din anul 2008. Facturile proforme au titlul "Factura Proforma" iar facturile fiscale aveau titlul "Factura Fiscala". Am gasit intamplator pe net ca trebuie folosit titlul "FACTURA", nu "Factura Fiscala".

Cat este de grav faptul ca la noi pe toate facturie emise din aplicatie apare "Factura Fiscala"? Putem pati ceva? Am modificat incepand de astazi acest lucru ... :(

Facturile emise de noi contin toate elementele potrivit legii, insa deoarece clientul primeste anterior Factura Proforma pentru a efectua plata, am trecut titlul Factura Fiscala la cele finale pentru a nu exista confuzii.

Multumesc anticipat!
Este de acord cu propunerea (era de acord si prima: cu modificare prin notificare), dar nu stiu daca este legal. De asta intreb.
Răspuns la discuția Evaziune fiscala, spalare de bani
Din cate cred eu, desi repet, nu am o parere de specialist, cel care a facut datoriile si tzepele pe firma, este cel care a avut firma inainte. Acela va raspunde pentru infractiunile pe care le-am facut prin firma. Referitor la datorii, cred, ca va raspunde actualul asociat al firmei, el reprezentand firma de la momentul preluarii acesteia.

Incercati sa vedeti in ce masura va puteti indrepta impotriva acelui prieten care a vandut firma, sa dovetiti relele sale intentii si practic sa incercati ca in cascada datoriile sa se rasfranga asupra lui.
Răspuns la discuția Facturi nesosite
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Evaziune fiscala, spalare de bani
Domnule avocat, persoana care a incurcat-o e cea care a vandut firma sau cea care a cumparat firma? Sa nu se sperie cine nu trebuie. :)
Răspuns la discuția Facturi nesosite
Practic clientul cumpara 1000 minute, i se factureaza pe 1 ianuarie. Le consuma in 3 - 6 luni si doar atunci vine factura de la furnizor, pentru cat a consumat. Noi puneam pe facturi nesosite cheltuiala aferenta facturii emise catre client pana venea factura de la furnzior consumul (adica in 3 - 6 luni), dupa care reglam. (reglajul se efectua pe masura ce se consumau). Nu este corect si asa?
Răspuns la discuția Facturi nesosite
La fel este si situatia in care serviciile nu sunt consumate de client (exemplu servicii de telecom), iar furnizorul le va factura cand se va intampla consumul? Pot sa pun pe nesosite aceste servicii?

Exemplu: Clientul cumpara un pachet de 1000 minute apeluri voce, dar le consuma peste 3 luni, exchivalentul il lei al pachetului de servicii vandut catre client nu este profit 100% urmand a fi facturat de furnizor cand se ocazioneaza consumul, in acest caz 3 luni. Pana atunci cand are loc consumul consider ca cele 1000 de minute, la pretul de intrare de la furnizor, pot fi trecute pe facturi nesosite

Este corect?
Răspuns la discuția Subcontractare - acord sau nu?
Multumesc. Subcontractarea e cel putin ciudata in cazul nostru, pentru ca noi vindem servicii de telecomunicatii (suntem practic un agregator). Clientul final stie de existenta tertilor (nu ii stie nominal) dar stie ca noi furnizam un serviciu agregat de la mai multi provideri si ca nu suntem retea de telecom. In cazul acesta unii spun ca subcontractam (catre retelele de telecom care ar fi subcontractantu) altii nu au nici o treaba. Nici nu mai stiu cum e.

Mie nu mi se pare ca subcontractam, dat ma rog ... de asta vroiam sa adaugam o clauza sa fie toata lumea multumita.



Răspuns la discuția Corectie D100 - urgent
Multumesc! Asa am facut si am rezolvat.
Buna ziua,

Am gresit D100 si am transmis-o online acum 5 minute. Cum pot sa o corectez (am uitat sa adaug o factura)? Multumesc.

Va rog un raspuns urgent.