Firma noastra emite facturi dintr-o aplicatie din anul 2008. Facturile proforme au titlul "Factura Proforma" iar facturile fiscale aveau titlul "Factura Fiscala". Am gasit intamplator pe net ca trebuie folosit titlul "FACTURA", nu "Factura Fiscala".
Cat este de grav faptul ca la noi pe toate facturie emise din aplicatie apare "Factura Fiscala"? Putem pati ceva? Am modificat incepand de astazi acest lucru ... :(
Facturile emise de noi contin toate elementele potrivit legii, insa deoarece clientul primeste anterior Factura Proforma pentru a efectua plata, am trecut titlul Factura Fiscala la cele finale pentru a nu exista confuzii.
In cuprinsul art. 155 Cod fiscal, cat si in normele de aplicare ale acestui articol se foloseste termenul de factura. Termenul de factura fiscala s-a folosit pana in anul 2007 cand s-a modificat Codul fiscal. Din punctul meu de vedere nu are relevanta ca ati denumit factura simplu sau impreuna cu cuvantul fiscal, important este ca aceasta sa aiba toate elementele obligatorii prevazute de legislatie.
Facturi electronice
aling
Buna ziua!
Am o problema si sper sa ma ajutati.
Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.