avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general \"Factura\" sau \"Factura fiscala\"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

"Factura" sau "Factura fiscala"

Buna ziua,

Firma noastra emite facturi dintr-o aplicatie din anul 2008. Facturile proforme au titlul "Factura Proforma" iar facturile fiscale aveau titlul "Factura Fiscala". Am gasit intamplator pe net ca trebuie folosit titlul "FACTURA", nu "Factura Fiscala".

Cat este de grav faptul ca la noi pe toate facturie emise din aplicatie apare "Factura Fiscala"? Putem pati ceva? Am modificat incepand de astazi acest lucru ... :(

Facturile emise de noi contin toate elementele potrivit legii, insa deoarece clientul primeste anterior Factura Proforma pentru a efectua plata, am trecut titlul Factura Fiscala la cele finale pentru a nu exista confuzii.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:06, 17 August 2012
In cuprinsul art. 155 Cod fiscal, cat si in normele de aplicare ale acestui articol se foloseste termenul de factura. Termenul de factura fiscala s-a folosit pana in anul 2007 cand s-a modificat Codul fiscal. Din punctul meu de vedere nu are relevanta ca ati denumit factura simplu sau impreuna cu cuvantul fiscal, important este ca aceasta sa aiba toate elementele obligatorii prevazute de legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise catre un client extern, inregistrate sub codul fiscal al altui client extern adriana_ramona adriana_ramona Vreau sa precizez ca am gresit titlul subiectului, cel corect fiind facturi emise catre un client extern, inregistrate sub codul altui client extern. Am o ... (vezi toată discuția)
Facturi electronice aling aling Buna ziua! Am o problema si sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala marinicad2002 marinicad2002 In baza unui contract de prestari serviciii, clientul imi plateste un avans de 50%, in baza unei proforme; la scurt timp (cca 10 zile), ii eliberez o noua ... (vezi toată discuția)