avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subcontractare - acord sau nu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subcontractare - acord sau nu?

Buna ziua,

Intr-un contract intre doua entitati private (nu este vorba de achizitii publice), daca nu se specifica nimic de subcontractare, aceasta este permisa sau nu?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters91171 , utilizator 21:53, 25 Iulie 2012
Corect este sa solicitati acordul sau sa informati beneficiarul inainte de a proceda la subcontractare.
Oricum acesta va afla.
Faptul ca in contract nu este scris nimic despre subcontractare se poate interpreta ca aceasta posibilitate este exclusa.

Ce clauza trecuta in contract ar permite subcontractarea fara aprobarea clientului a subcontractorilor sau nominalizarea lor?
Pur si simplu introducand aceasta clauza in cuprinsul contractului (de exemplu ceva formulat foare simplu, de forma: Executantul are dreptul de a subcontracta total sau partial lucrarea contractata, fara ca pentru aceasta sa fie necesar acordul expres al Beneficiarului).
Dar, in aceasta situatie, eu as introduce si urmatoarea clauza:
"S.C., în calitatea sa de Executant, este responsabil pentru întraga lucrare executatã, inclusiv pentru lucrãrile executate şi finalizate total sau parţial de cãtre subcontractori."
Iar in contractul cu subcontractorul sa treceti:
"SC raspunde solidar pentru toatte daunele provocate beneficiarului final, pentru intarzierile la termenele de executie, pentru calitatea lucrarilor executate...etc."
Este bine ca sa transmiteti integral responsabilitatile ce va revin prin contract subcontractorului.
Toate acestea sunt oricum, clauze care se negociaza cu beneficiarul final.
Multumesc. Subcontractarea e cel putin ciudata in cazul nostru, pentru ca noi vindem servicii de telecomunicatii (suntem practic un agregator). Clientul final stie de existenta tertilor (nu ii stie nominal) dar stie ca noi furnizam un serviciu agregat de la mai multi provideri si ca nu suntem retea de telecom. In cazul acesta unii spun ca subcontractam (catre retelele de telecom care ar fi subcontractantu) altii nu au nici o treaba. Nici nu mai stiu cum e.

Mie nu mi se pare ca subcontractam, dat ma rog ... de asta vroiam sa adaugam o clauza sa fie toata lumea multumita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractarea unor servicii webepop webepop 1. Un consultant in afaceri si management PFA , poate subcontracta o parte din serviciile contractate de el daca are multi clienti si nu le poate efectua ?. ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii alinasavin alinasavin Speta Am un contract de prestari servicii. Am un subcontractant. In contractul meu principal este stipulat ca clientul este de acord sa lucrez cu respectivul ... (vezi toată discuția)
Antrepriza sca baloisibaloi sca baloisibaloi Intrebare pentru colegii juristi. Cum interpretati o clauza dinstr-un contract de prestari servicii, incheiat cu antreprenorul general, care suna cam ... (vezi toată discuția)