avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate taur

Activitate taur

Răspuns la discuția Lipsa Adeverinta legea 18/1991
bogdana_dan a scris:

NU, nu au gasit nici la primarie nimic. Din aceasta cauza am ajuns la concluzia, citez de mai sus:ca nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).

Va multumesc,

Daca nu faceti dovada ca s-a facut cerere de reconstituire a dreptului de prop., cf. legilor fondului funciar, dreptul de a cere reconstituirea proprietatii- s-a prescris.#-o:((
Răspuns la discuția cai de atac -fond funciar
carmenmur a scris:

in materie de fond funciar nu avem apel ci numai recurs.Legea 18/1991 a fondului funciar asa prevede

care articol art. 59??:-/acesta se refera la ambele cai de atac, nu se face referire numai la o anume cale de atac(decizia 1/2000- M.Of.493 din 09.10.2000) coroborate cu art III al. 1 din lg.195/2004. Poate in Lg. 247 , dar care art.??X-(
Multumesc:bow:..........SCUZE!!.#-o..-------TITLUL XIII;-ART.5 DIN LG.. 247/2005:hammer:
Potrivit art.III al. 1 din Lg.195/2004; Hotararile pronuntate de judecatorii in prima instanta in materia fondului funciar sunt supuse" apelului" la Tribunal si "recursului" la Curtea de Apel.
-Art. III al. 2 -Lg.169/97: Nulitatile se pot invoca de primar.............., iar solutionarea cererilor este de competenta instantelor judecatoresti de drept comun, care au plenitudine de jurisdictie.
-Stie cineva conform carei reglementari, in prezent, judecatoriile pronunta hotarai in prima instanta (Pentru constatarea nulitatii titlurilor de proprietate), doar cu drept de recurs, lipsand partile de un grad de jurisdictie-apelul??:-/
gabescu a scris:

Dupa parerea mea este interesant cum de s-a ajuns la aceasta situatie. :D
MULTUMESC MULT:bow:
Pentru realizare unei inparteli echitabile, lotul de casa ,proprietatea autorului comun,nu se putea partaja altfel.:console:
Răspuns la discuția va rog ff urgent
dienusa a scris:

multumesc mult....dar daca va spun ca am avut nu unul....ci doi avocati...care...cred ca au fost atentionati sa nu se implice prea tare...sunt multe prin cate am trecut....oricum o sa fac recurs ca adevarul e unul singur....nus cat dureaza cercetarea politiei pt primarie..pt a se deschide dosar penal.....daca se va deschide....nus ce sa mai cred.....pentru consiliul local avem inclusiv un raport de investigati a unui ong de la liga dreptatii....

Eu stiu situatia , dar dece nu raspunzi la meil-ul meu?
Va rog luminati-ma:help:
Dupa partajarea unui teren-loc de casa, pe lotul meu au ramas constructii ale celuilant coproprietar, benefiiciind , banuiesc ,de un drept de superficie. In cazul in care acestea nu vor fi demolate, se poate pretinde ceva despagubiri pt. lipsa de folosinta a terenului ocupat??:-/
Răspuns la discuția va rog ff urgent
dienusa a scris:

multumesc mult...am inteles ca trebuie sa stau cuminte sa astept comunicarea....atata stiu ca jud admite in parte ....nu mai stiu ce sa fac.....mor incet

Nu disperati! :rtfm:in recurs veti avea posibilitatea sa aratati toate neregulile consiliului local si adevarata realitate.Asteptati hot. si verificati avocatii:thumbup:
Răspuns la discuția fond funciar
top dan a scris:

Comisia locala trenuie sa inainteze documentatia refacuta potricvit hotaririr judecatoresti Comisiei judetenme care va emite un alt titlu

Dle Dan, hotararea prin care s-a modificat titlul in cauza , este a comisiei judetene si nu una judecatoreasca:))
Va rog reveniti si dati-va cu parerea : o comisie judeteana pt. stab .dr.de.prop. poate dispune modificarea unui titlu de proprietate, emis si eliberat in urma cu 5 ani??
Discuție fond funciar
:help:In urma unei contestatii,o com. pt.stab. dr. de prop., admite in parte(ilegal) si dispune modificarea unui Titlu de Prop.,eliberat cu 6 ani in urma ,ramas valid prin necontestare in termenul prevazut atunci de lege...(cu precizarea "daca nu a intrat in circuitul civil", ). Consiliul local, primeste hotararea in cauza in vederea punerii in executare.:(
Va rog, spuneti-mi :
-Poate comisia locala ca in baza acestei hotarari sa modifice un titlu de proprietate ? si ce prevede legea cu privire la demersurile ce trebuiesc facute pentru punerea in executare a hotararii respective.??
-prin eliberarea titlului de proprietate, hotararea ce a stat la baza emiterii acestuia nu a devenit irevocabila , si terenurile au intrat in circuitul civil?
MultumescB-)