avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune-drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune-drept de superficie

Va rog luminati-ma:help:
Dupa partajarea unui teren-loc de casa, pe lotul meu au ramas constructii ale celuilant coproprietar, benefiiciind , banuiesc ,de un drept de superficie. In cazul in care acestea nu vor fi demolate, se poate pretinde ceva despagubiri pt. lipsa de folosinta a terenului ocupat??:-/
Cel mai recent răspuns: taur , utilizator 16:21, 29 Mai 2009
Dupa parerea mea este interesant cum de s-a ajuns la aceasta situatie. Dar in fine, are drept de superficie , si puteti cere o suma de nai drept plata folosintei pana la demolare ori vindeti-l fostului coproprietar
gabescu a scris:

Dupa parerea mea este interesant cum de s-a ajuns la aceasta situatie. :D
MULTUMESC MULT:bow:
Pentru realizare unei inparteli echitabile, lotul de casa ,proprietatea autorului comun,nu se putea partaja altfel.:console:
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
taur, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie. indemnizatie. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Am urmatoarea speta. Mostenitor vinde de unul singur (cu chitanta de mana) o casa facand parte din masa succesorala. Ulterior se face partajul intre ... (vezi toată discuția)
Constructii pe teren supus partajului judiciar lancranjan lancranjan Pe terenul supus partajului judiciar sunt construite ilegal (fara autorizatie de cosnstructie si fara acordul coproprietarilor) . In acest caz noi ca si ... (vezi toată discuția)
Casa de locuit Ramona1982 Ramona1982 vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren? (vezi toată discuția)