1. Vanzarea-cumpararea unui imobil e valabila doar daca e incheiata prin act autentic.
2. Cel mult actul sub semnatura privata la care faci referire poate avea valoare de precontract si cred ca-l poti obliga la incheierea vanzarii in forma autentica...
Mai rascolesc si poate aflu ceva asemanator...
Daca operatorul se numeste RCS... nu prea poti sa faci nimic... si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza... Sa ma explic... in momentul in care au hotarat aceasta schimbare, PE CHITANTA din luna urmatoare au scris despre modificarea clauzei privind data limita a achitarii abonamentului si au pus abonatii sa semneze chitanta... in ochii lor (si nu numai) chestia asta reprezinta un fel de act aditional la contract si deci... Daca operatorul nu se numeste RCS si nu te afli in cazul descris de mine mai rascoleste ca poate iti dau dreptate... oricum faptul ca au afisat schimbarea si au promovat-o pe postul lor e o bazaconie.. orice modificare a contractului se face cu acordul scris al ambelor parti bla-bla-bla...
Oameni buni, fratilor... dragi tovasasi si pretini... cum vreti voi...
Ajutati-ma ca ma doare capul de cat m-am dat cu el de pereti... HEEEEEEEEELP !!!!!!!
Legea nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale... art. 3 indice1 ... pana la 30.06.2005, SA-urile si soc in comandita pe act trebuie sa hotarasca denominarea val nominale a actiunilor astfel incat sa nu se schimbe nr. de actiuni si noua valoare nominala sa fie multiplu de 100 !!!!! Eu am cap soc de 20.267.300.000 lei, 100.000 lei val. nom. a unei actiuni. Prin denominare, cap. soc va deveni 2.026.730 leisi val nominala a unei actiuni 10 lei... Eu nu prea stiu matematica dar... 10 nu e multiplu de 100 nici mort... Ca sa respect prevederea legala ar trebui sa-mi maresc cap. soc. de 10 ori... CE FAC ?????
CHITANTA DE MANA ARE (APROXIMATIV) URMATOAREA FORMA
Subsemnatul Cutare, fiul lui si al..domiciliat in (absolut toate date de identificare) vand lui Cutarica (date de identificare) si Cutarescu (date de identificare) terenul de x m.p. cu urm. situat in.... cu urmatoarele vecinatati....., teren pe care il detin in baza.... Declar ca pentru acest teren am primit suma de ....lei.
Data
Semnatura proprietar Semnatura cumparator
Cazul este real. Terenul este in Bucuresti cartierul Chitila. Nu este o speta "aruncata" la misto... e pe bune. Impozitul a fost platit de catre cei care au cumparat terenul on baza chitantei de mana...exista toate chitantele de plata... zeci de chitante... au fost platite in numele celui care a vandut terenul pentru ca la adm. fin. nu s-a facut modificarea proprietarului..era practic imposibil avand in vedere ca terenul fusese instrainat in baza unei chitante ede mana (nu in baza unui act autentic)... Daca mai vreti lamuriri spunet-mi exact ce...
SPETA: In 1973 moare X. 2 mostenitori - Y si Z ... copiii. Se face iesirea din indiviziune, masa succesorala 2 case si teren curte se imparte "frateste"... nu sunt probleme. In 1974 amandoi cumpara IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA semnata de 3 martori un teren de 1000 m.p. de langa casele lor... In 1980 se insoara amandoi ... fac cate 2 copii... in 1999 moare unul dintre ei... sa zicem Y. In ziua de azi Z si mostenitorii lui Y (sotia si copii) vor sa construiasca ceva pe terenul pe care l-au cumparat in 1974 dar nu pot pt. ca nu este al lor... reamintesc... a fost CUMPARAT IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA... toate impozitele au fost platite pe numele celui care a vandut (exista chitantele)... Azi si vanzatorul si cei 3 martori sunt morti... Pot obtine in instanta Z si mostenitorii lui Y recunoasterea dreptului de proprietate?
Daca exista cineva care se incumeta sa promoveze actiunea astept raspuns... Onorariu se ofera NUMAI in caz de reusita si este foarte "consistent" ... un jur de 5-6000 euro.
Va astept.