avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intre persoane fizice cu martori - ce valoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intre persoane fizice cu martori - ce valoare are ?

Ce "valoare" are un contract de vanzare cumparare a unui imobil cu martori ? Se poate razgandi vanzatorul si sa nu il mai vanda ? Daca moare cel cu care am semnat ce se poate intampla ? (concret).

Din cate stiu eu (asta vreau sa vad daca stiu bine ) pe baza acestui contract pot sa il oblig in instanta pe vanzator daca se razgandeste sa vanda sa imi faca contract autentic. E corect ceea ce stiu eu ? Pot pierde in instanta un astfel de proces ?

Cat de sigur e un astfel de contract (in procente) ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:33, 22 Iunie 2005
Ati facut deja contractul sau urmeaza sa il faceti?
L-AM FACUT DAR POT SA IL REFAC EVENTUAL DACA TREBUIE SA SCRIU CEVA ANUME SAU SA IL FAC INTR-UN ANUME FEL
1. Vanzarea-cumpararea unui imobil e valabila doar daca e incheiata prin act autentic.
2. Cel mult actul sub semnatura privata la care faci referire poate avea valoare de precontract si cred ca-l poti obliga la incheierea vanzarii in forma autentica...
Mai rascolesc si poate aflu ceva asemanator...

draga userule si inscrisul sub semnatura privata e valabil in cazul intrainarii unui imobil (cu exceptia donatiei si atunci cand obiectul contractului e un teren- oricare ar fi modul de instrainare)
1. Aici sunt de acord cu Gavril.
2. Nu stiu insa, in ce masura intabuleaza contractul sub semnatura privata.
3. Cand sunteti pusi in posesia imobilului? Imediat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract incheiat la agent imobiliar utaliviu@yahoo.com utaliviu@yahoo.com Buna ziua,am incheiat un precontract pt.vanzarea unei garsoniere la un agent imobiliar in care cumparatorul mi-a dat un avans de 1000euro pana cand vom mefge ... (vezi toată discuția)
Constructie imobil pe un teren cumparat doar cu precontract DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua. As dori sa stiu daca pot construi un imobil pe un teren achizitionat in baza unui precontract incheiat la notar,ce valabilitate are acest ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare/cumparare locuinta liliana_S liliana_S Bunaziua, am urgenta nevoie de ajutorul Dvs. sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile. mama mea doreste sa vanda casa ... (vezi toată discuția)