avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie imobil pe un teren cumparat doar cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie imobil pe un teren cumparat doar cu precontract

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot construi un imobil pe un teren achizitionat in baza unui precontract incheiat la notar,ce valabilitate are acest precontract(daca o putem stabili noi ,vanzatorul,respectiv cumparatorul) si daca vanzatorul se poate razgandi in privinta incheierii contractului de vanzare cumparare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DavidOctavian , utilizator 20:58, 14 Mai 2009
Puteti construi numai daca proprietarul isi da acordul in mod expres in sensul ca dvs. sa construiti. V-ash sugera ca acordul sa fie dat in baza autorizatiei de constructiei pentru a nu avea surprize ulterior.
Precontractul reprezinta o promisiune de vanzare.
Nu are valoarea unui act translativ de propriate dar genereaza obligatia in sarcina promitentului vanzator de vinde la termenul si in conditiile stipulate iar in sarcina promitentului cumparator obligatia de a cumpara in aceleasi conditii. Totodata da dreptul ambilor de a solicita instantelor indeplinirea in natura a obligatiilor in masura in care clauzele sunt in acest sens si executarea obligatiilor in natura este posibila. -si in masura incare cocontractantul nu intelege sa isi indeplineasca obligatia-
Daca prin valabilitate intelegeti un termen este la dispozitia partilor.
DAca prin valabilitate intelegeti obligatiile si drepturile ce le genereaza in sarcina/patrimoniul fiecarei parti ... am raspuns deja.
Sigur ca vanzatorul se poate razgandi daca contractul ii permite sa faca acest lucru sau in conditiile si cu asumarea riscurilor prevazute in contract. -daune interese, clauze penale, et.c ... -

De ce nu incercati sa perfectionati actele? Fie la notar , fie pe calea instantei de judecata solicitand pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare...
Multumesc pentru raspunsuri.Deja procesul este pe rol,dar se pare ca vom rezolva pe cale amiabila pana la urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)