avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate nicusorilinca

Activitate nicusorilinca

Care va fi situatia cheltuielilor de judecata consimtite prin hotararea de fond, hotarare prin care se consfiinteste admiterea cererii si recuperate de reclamant amiabil, in cazul desfiintarii hotararii in apel, solutionat cu respingerea actiuni?
Desi practic, apelul este suspensiv de executare, care va fi situatia acelorasi cheltuieli, in cazul ipotetic in care, ele au fost recuperate prin executare silita?
Dar in cazul in care apelul este respins, dar este admis recursul solutionat prin respingerea actiunii, ori trimiterea spre rejudecare?:O
Atunci cand legea speciala prevede incheierea unui contract de vanzare-cumparare in anumite conditii restrictive, printre care si posibilitatea ca plata pretului sa se faca integral ori cu plata in rate, posibilitatea alegerii felului platii si eventual a numarului de rate, este atributul cumparatorului sau al vanzatorului - mai exact in cazul prevazut de art.7 din Legea 85/1992?
Buna ziua tuturor!
Societatea la care am lucrat ne-a disponibilizat, fara a ne achita salariile compensatorii cuvenite!am fost nevoiti sa ne adresam instantei obtinand o hotarare definitiva si irevocabila, pe care am pus-o in executare silita, dar pe care nu am realizat-o decat in proportie mica, intrucat societatea si-a declarat intrarea in lichidare/dizolvare, pe legea 137/2002.In fata instantelor nu au fost cheltuieli de judecata, dar ulterior au fost cheltuieli de executare silita ramase de recuperat si cheltuieli cu avocatul pentru reprezentare in procedura lichidarii.
Ca ordine de preferinta drepturile salariale sunt prioritare aflanduse in "pozitia" a doua dupa cheltuielile cu lichidarea insasi, insa aceste cheltuieli de executare silita si acele cheltuieli cu avocatul nu au fost trecute inca in tabelul creditorilor?
Aceste creante sunt insa in legatura directa cu realizarea drepturilor salariale si la un moment dat atat executorul judecatoresc cat si avocatul le pot pretinde direct de la mine, ramanandu-mi mie regres impotriva societatii in lichidare...insa va fi prea tarziu pentru realizarea acestei creante!Intrebarea mea este aceste creante nu pot fi "alaturate" creantei principale salariale intrucat este in stricta legatura cu aceasta si izvorata din necesitatea realizarii sale?...va multumesc!
Răspuns la discuția Ordin al Presedintelui ANOFM?
ana-cer a scris:

Nu cred ca ati indicat bine HG, nu are legatura cu ANOFM.

HOTARARE nr. 1.610 din 4 decembrie 2008 privind inscrierea in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor a unui monument de for public



E afevarat si imi cer scuze pentru gresala esentiala de an!
Va rog ma puteti ajuta cu un Ordin al Presedintelui ANOFM, privind aprpbarea/repartizarea numarului de posturi pentru Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, potrivit art.9 din HG 1610/2008?va multumesc...
am rugamintea de ama ajuta cu pasii pentru stergerea unui comentariu personal la un articol publicat pe site!exista aceasta posibilitate?va multumesc!
Multumesc domnule Themis. Asta ar fi calea ce mai simpla pe care am luat-o in consideratie si eu...insa s-ar putea ca totul sa mai dureze si eu am ajuns la limita maxima a puterii de a indura...trebuie sa-mi realizez dreptul!O a doua parte a intrebarii mele viza chiar renuntarea la cererea de rexaminare...ar putea fi considerata ca o finalizare a actiunii subsidiare de acordare a ajutorului public judiciar?
Buna ziua,
speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a face, care in cursul procedurii de regularizare afost calificata ca avand obiect patrimonial si mi s-a impus timbrarea la valoare; formuland o cerere de ajutor public judiciar, a trecut si aceasta prin procedura de regularizare, ca intr-un final sa fie admisa partial, respectiv dispunandu-se esalonarea in patru transe a taxei judiciare de timbru; pe langa faptul ca instanta in incheierea pronuntata nu mi-a luat in considerare anumite cheltuieli, ce ma indreptateau la reducerea taxei judiciare, a redactat foarte greu incheierea, respectiv la peste doua luni de la pronuntare si la peste o luna de la data in care era scadenta prima rata...am fost nevoit sa formulez cerere de reexaminare impotriva incheierii, intrucat nu am putut sa achit in acelasi timp doua transe ale taxei asa cum au fost satbilite de catre instanta - dar surpriza...aceasta noua cerere de reexaminare, nu mai primeste termen desi a fost inregistrata inca din iulie...intrebarea mea este ce as putea sa fac pentru solutionarea sa intr-un fel sau altul?nu ar trebuii ca aceste cereri sa se judece cu prioritate...as vrea chiar si sa renunt la ea, dar cum voi putea achita o taxa judiciara de timbru in 4 transe lunare consecutive(asa a stabilit primul complet)cand termenul acestora deja a expirat?oare nu risc sa-mi fie anulata chiar cererea principala de chemare in judecata ca netimbrata?

va multumesc!
Eu totusi am calculat dupa urmatoarea formula:

Rata dobanzii de referinta BNR - 5,25 % p.a.
Corectie conform art.3 alin 2 din OG 13/2011 - 5,25% + 4 = 9,25% p.a.
Corectie conform art.3 alin 3 din OG 13/2011 - 9,25 - 20% = 7,4% p.a.

Dobanda legala = Debit x ( 7,4 x numarul de zile/365)% p.a.!

Astept si alte opinii!!!
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine cu o formula de calcul a dobanzii legale, penalizatoare conform OG 13/2011.
In concret este vorba de drepturi salariale, dobanda legala fiind stabilita printr-o hotarare judecatoreasca,incepand cu data de 20.12.2012 si pana la achitarea efectiva!
Se aplica prevederile art.3 alin 1, se aduga 4 puncte procentuale si apoi se scade din total 20%?... ce rata se foloseste pentru anul 2012? dar 2013?...va multumesc.