modificarea majora :
-in oug 58 intrau si PFA si DDA, si erau obligatii de plata : pensii, somaj si sanatate
-oug 82, care modifica oug 58, face ca oug 58 sa se aplice doar DDA , si mai mult, acum in noua ordonanta se vorbeste doar de pensii si somaj, SANATATEA ESTE FACULTATIVA ? DACA NU SE VORBESTE DELOCC DE SANATATE , nu mai e obligatie, eu asa inteleg atunci , CA E FACULTATIVA cel mult !!!
modoficarea majora este alta :
-in oug 58 intrau si PFA si DDA, si erau obligatii de plata : pensii, somaj si sanatate
-oug 82, care modifica oug 58, face ca oug 58 sa se aplice doar DDA , si mai mult, acum in noua ordonanta se vorbeste doar de pensii si somaj, SANATATEA ESTE FACULTATIVA ? DACA NU SE VORBESTE DELOCC DE SANATATE , nu mai e obligatie, eu asa inteleg atunci , CA E FACULTATIVA cel mult !!!
pai nu e o discriminare ? de ce nu se aplica legea mai favorabila de la mom actual ? asa mi s-ar parea logic ! in sfarsit...nu ma pricep la fiscalitate ! deci ?
pai valoarea de acum ma avantajeaza, valoarea reziduala este de 700 euro, si 4% din 700 euro e mult mai mica decat ce ma pun ei sa platesc si anume 4% din valoarea din 2005 , adica din vreo 30.000 euro !!!!
am terminat de platit auto luat in leasing , firma imi solicita sa mai platesc si accize , este legal ?
date importante : am inceput leasingul in 19.10.2005, cand cica era in vigoare o ordonanta de urg 24/2005, (OBS. IMPORTANTA : conform legislatiei actuale masina respectiva nu mai e accizata) si ca sa platesc 4 % (auto teren motorina, cap cil 2400 cm3) la VALOAREA DE INTRARE, ori eu acum devin proprietar cand valoarea dupa 4 ani este mult mai mica !!!! este legal ?
art II din ordonanta respectiva spune " In cazul autoturismelor sau al autoturismelor de teren din import, inclusiv rulate, introduse in tara in baza contractelor de leasing initiate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, baza de impozitare pentru accize este valoarea de intrare la care se adauga cuantumul taxelor vamale si alte taxe speciale, dupa caz, datorate la momentul inchiderii operatiunii de import. "
poate sa-mi explice cineva ? asta nu inteleg, care e valoarea de intrare ? care e momentul incheierii operatiunii de import ? 2005 sau acum cand eu devin proprietar ?
1. In mai 2008 am imprumutat de la persoana fizica 50.000 euro
2. In iunie 2008 am contractat un credit imobiliar de 95.000 euro si credite de consum de 55.000 euro de la mai multe banci si am achizitioanat un apartament pe persoana fizica. Pe apartament am dat suma de 140.000 euro. (suma creditelor) . Apartamentul respectiv e grevat de ipoteca in favoarea primei banci. Celelalte credite nu sunt garantate. In perioada respectiva aveam un salariu f bun si eram actionara la o firma care era pe profit. A venit criza. Firma nu a mai mers si am cesionat-o , fiind pe pierdere, si am ramas si fara servici.
3. In sept 2009 mi-am vandut ap proprietate personala (altul, nu cel luat cu creditele de mai sus) , am incasat pe el 50.000 euro si am returnat imprumutul de la pct.1, de la persoana fizica
4. In prezent nu mai am nimic in proprietate, locuiesc la fiica mea, nu mai am servici si nu pot returna banii bancilor, ce e de facut ? practic bancile nu au ce sa-mi exexecute decat apartamentul luat pe credit, si oricum nu isi pot recupera toate sumele !! ce pot pati pentru diferenta care ramane de achitat ?
multumesc !
e vb de o soc comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic, vechime de aprox 3 ani, a mers ok pe profit pana prin trim 4 2008, criza, etc...si pana in prezent a acumulat datorii de aprox 8.000(opt mii) euro numai la buget stat (tva, imp profit, chelt salarii, etc.) nu si la terti.
am 2 posibilitati :
1. sa o cesionez, noul proprietar preia si activ si pasiv
2. sa o lichidez,
ce ma sfatuiti si care e mai ieftina ?