avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare sau cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare sau cesiune

e vb de o soc comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic, vechime de aprox 3 ani, a mers ok pe profit pana prin trim 4 2008, criza, etc...si pana in prezent a acumulat datorii de aprox 8.000(opt mii) euro numai la buget stat (tva, imp profit, chelt salarii, etc.) nu si la terti.

am 2 posibilitati :
1. sa o cesionez, noul proprietar preia si activ si pasiv
2. sa o lichidez,
ce ma sfatuiti si care e mai ieftina ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:29, 29 Mai 2009
Cesionati-o.
Daca noul proprietar doreste sa preia Patrimoniul societatii , cel mai avantajos este sa o cesionati.Atentie , insa la formalistica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizarea unei societati pe actiuni navona navona Intr-o societate pe actiuni sant 5 asociati: asoc 1( persoana fizica)-detine 31.35% din actiuni asoc 2( persoana fizica)-detine 31.35% din actiuni ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl lnegreanu lnegreanu Suntem doi asociati (sot si sotie) la un SRL si am vrea sa-l inchidem sau sa-l vindem.Cine ne poate da sugestii am vrea sa stim ce ar fi mai rapid, usor si ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)