avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare SRL

Suntem doi asociati (sot si sotie) la un SRL si am vrea sa-l inchidem sau sa-l vindem.Cine ne poate da sugestii am vrea sa stim ce ar fi mai rapid, usor si ieftin dintre cele doua idei si ce pasi ar trebui urmati in fiecare caz. Multumim.
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 16:33, 25 Noiembrie 2007
Cea mai rapida forma de a va scapa de societate este CESIONAREA partilor sociele/vanzarea,cum spuneti dvs./ dar aveti nevoie de persoane fizice sau juridice care ar fi dispuse sa preia societatea.
In caz de lichidare,aveti nevoie de un avocat si un lichidator.Primul sa faca formele necesare pentru camera de comert iar celalalt sa va rezolve problemele contabile.
Fiind doi asociati,in prealabil societatea trebuie dizolvata,urmand lichidarea.Sa apelati la un avocat intrucat in cateva cuvinte nu vi se va putea prezenta intreaga procedura.
In concluzie cea mai rapida forma este cesionarea partilor sociale catre alte persoane.

Trebuie intai sa vedem care e pasivul si activul societatii si apoi se poate discuta de lichidare judiciara sau voluntara.
Cesionarea partilor sociale este mai simpla si se face printr-un simplu act aditional la actul constitutiv.[B-)]
exista firme specializate care preiau fime. apoi se ocura de dizolvare lichidare etc. www.debitservice.ro
recomandare

transformarea societatii din societate cu doi asociati in societate cu un singur asociat
recomandare

transformarea societatii din societate cu doi asociati in societate cu un singur asociat

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pentru societati cu activitate zero iulidiv iulidiv Buna ziua - am o societate care nu mai are activitate din 2004 si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a nu plati impozit forfetar si ce tarife se ... (vezi toată discuția)
Radiere din registrul comertului dietmarkrutsch dietmarkrutsch Un SRL cu asociat unic se poate radia din Reg Com la hotararea asociatului? Speta concreta este ca pe parcursul activitatii firmei asociatul a tot creditat ... (vezi toată discuția)
Lichidare din oficiu andyor andyor Buna ziua, La un moment dat am fost asociat unic intr-o societate, la un moment at am adus un asociat, iar la o peroada mi-am cesionat toate partile ... (vezi toată discuția)