avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate horean

Activitate horean

Zilele trecute societatea unde lucrez a primit 2 citatii prin care este chemata in judecata de catre 3 indivizi (momentan cu domiciliul in Penitenciarul Giurgiu dupa cum au scris ei ) prin care acuza ca au lucrat in cadrul societatii si nu fost platiti. Ei bine, acest lucru nu este adevarat, nimeni a auzit de ei acuzele sunt false . Singura chestie pentru care au facut aceasta este ca , ma gandesc , fiind incarcerati in penitenciar sa fie trasnferati in localitatea unde se judeca.

Ce exceptii pot sa pun la intampinare ?

Va multumesc.
Sunt de acord cu dvs, ca trebuia apelat de la bun inceput la avocat, dar nu a fost sa fie. Nelamurirea mea consta in faptul ca da exista impacare, dar vatamarea este tot aceeasi , indiferent daca se impacau sau nu. Polita s-a platit , banii s-au incasat , s-a eliberat chitanta. A fost un accident, a fost o victima care era indreptatita sa fie despagubita , chiar daca este impacare , a fost intre persoanele implicate in accident, nu inteleg ce rol are asiguratorul intre relatiile dintre victima si autor. Cu asta sunt nedumerit. Dar daca asa sunt legile, ce sa faci?. Va doresc o zi buna.
Adica daca vinovatul era urmarit penal el suporta consecintele (amenda penala, o condamnare , etc) si nicidecum asiguratorul. Dvs stiti mai bine, va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua, in urma unui accident auto rezultat cu o vatamare grava , care a necesitat mai mult de 60 de zile (s-a vindecat pana la urma) a intervenit impacarea partilor, adica victima a dat la notar o declaratie in care scrie ca nu se asteapta la compensatii din partea autorului accidentului. Aceasta declaratie a fost data pentru a nu se deschide dosar penal.

Intre timp , partea vatamata a fost despagubita pentru auto (dauna totala), iar dosarul de vatamare era deschis, dar cei de la asigurari ziceau ca sa vina mai tarziu , dupa ce isi revine, dupa ce are adeverinta de la medic, etc etc. Intr-un final victima s-a dus pentru a se solutiona dosarul pentru vatamare corporala , iar raspunsul oficial a fost ca victima nu poate sa aiba pretentii de la asigurator daca a existat o impacare intre parti.

Este corect? Adica impacarea a fost intre 2 persoane fizice, intre victima si autor, nicidecum intre victima si polita RCA sa zic asa. Autorul politei a achitat contravaloarea acelei polite exact pentru asemenea situatii, in cazul unui accident sa fie asigurat.
Daca se ajunge la tribunal , sunt sanse de castig pentru victima sa beneficieze de despagubiri pentru vatamare corporala?

Va multumesc anticipat.
Pentru a nu deschide un nou topic , ma risc sa intreb aici.

Politia sau procuratura cer "din oficiu" eliberarea unui certificat medico legal?

Daca se ajunge la intelegere intre parti , hartia se depune la politie si procuratura sau doar la politie, urmand sa trimita dosarul la procuratura?

Daca totusi se elibereaza un certificat medico-legal cu un nr de zile de ingrijire sub 60 de zile, ce risca faptuitorul? ( la alin. 1 si 3 )
Va multumesc frumos pentru raspunsurile prompte, saptamana viitoare o sa le si pun in practica.
Buna ziua, apelez la ajutorul d-voastra in speranta indrumarii spre pasii corecti care trebuie facuti. Sa va prezint problema , in 2003 am infiintat o firma care are 2 asociati , eu si fratele meu, dar in principal el se ocupa de ea, si as dori sa ii cedez partea mea lui. Acum intrebarea sau intrebarile :

- care sunt pasii care trebuie urmati?
- ce documente am nevoie?
In speranta unor raspunsuri va multmesc anticipat.