avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat la un SRL , doresc sa renunt la partea mea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat la un SRL , doresc sa renunt la partea mea

Buna ziua, apelez la ajutorul d-voastra in speranta indrumarii spre pasii corecti care trebuie facuti. Sa va prezint problema , in 2003 am infiintat o firma care are 2 asociati , eu si fratele meu, dar in principal el se ocupa de ea, si as dori sa ii cedez partea mea lui. Acum intrebarea sau intrebarile :

- care sunt pasii care trebuie urmati?
- ce documente am nevoie?
In speranta unor raspunsuri va multmesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: horean , utilizator 21:12, 20 Februarie 2010
Hotarare AGA sau act aditional de cesiune a partilor sociale, act constitutiv actualizat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
daca fratele dvs este de acord sa preia si partile sociale detinute de dvs in acea firma si indeplineste conditiile cerute de lege ... atunci puteti face un contract de cesiune de parti sociale, hotararea aga si declaratiile aferente pe care il inregistrati la onrc, pe baza acestora se actualizeaza si actul constitutiv ... toate aceste modificari le puteti face la onrc direct sau puteti angaja un consilier juridic/avocat care sa se ocupe de redactarea documentelor
Va multumesc frumos pentru raspunsurile prompte, saptamana viitoare o sa le si pun in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare firma ankalupu ankalupu am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)