Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
In imobilul in care locuiesc (sunt 6 apartamente, fara Asociatie de proprietari), am efectuat, impreuna cu un alt vecin, lucrari de reparatii la acoperis. Suntem acum in etapa recuperarii cheltuielilor de la ceilalti vecini, conform cotei parti de proprietate din partile de uz comun ce revine fiecaruia.
Ma confrunt insa cu o problema la unul dintre apartamente, si anume: proprietarul a vandut apartamentul in perioada in care se executau lucrarile de reparatii. Catre cine ma adresez acum pentru recuperarea cheltuielilor? Catre noul proprietar? (acesta a devenit proprietar la 1 saptamana dupa ce au demarat lucrarile de reparatii). Exista si vreo baza legala in sensul de a putea pretinde costurile de la noul proprietar?
Va multumesc!
Multumesc de raspuns! Impotriva cui ar trebui sa ma indrept prin contestatie, avand in vedere ca executorii bancari au fost desfiintati? Nu cunosc daca dosarul a fost preluat de executor judecatoresc.
Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie, va rog?
In anul 2012, in baza unei adrese de infiintare poprire emisa de un executor bancar, s-a pus poprire pe un cont detinut la o banca. In 2013 contul a fost inchis pentru inactivitate (datoria pentru care se infiintase poprirea nu a fost stinsa).
In 2022 s-a deschis un nou cont la aceeasi banca, cont ce a fost poprit automat de catre banca in baza acelei adrese de infiintare a popririi din 2012, emisa de executorul bancar. Din 2012 si pana in 2022 nu s-a mai efectuat nici un act de executare.
Cat de legal este si ce se poate face pentru ridicarea popririi?
Va multumesc!
Buna ziua!
O societate comerciala, sa spunem SC ABC SRL, poate folosi o alta denumire, spre exemplu ABC Club, in marketingul si promovarea afacerii (inclusiv pe pliante, social media, etc)?
Imi puteti indica si un text de lege?
Va multumesc!
In situatia aceasta se poate solicita in instanta anularea deciziei de concediere pentru nerespectarea dreptului de preaviz? Problema este ca angajatorul nu mai primeste la munca salariatul in perioada de preaviz decat daca semneaza actul aditional privind schimbarea felului muncii.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Angajatorul i-a spus salariatului sa semneze un act aditional privind schimbarea felului muncii, insa acesta a refuzat.
In aceste conditii, avand in vedere ca postul de vanzator s-a desfiintat, cum isi poate efectua salariatul preavizul? Precizez ca in notificarea primita de la angajator se specifica ca preavizul se va efectua pe postul de femeie de serviciu.
Buna ziua!
Este posibil ca in situatia unei concedieri ca urmare a desfiintarii locului de munca salariatului sa i se impuna sa execute preavizul pe un alt post?
In concret, salariatul avea functia de vanzator. Postul a fost desfiintat incepand cu data de 27.08.2012, data de la care incepe sa curga si termenul de preaviz de 20 de zile. In instiintarea cu privire la desfiintarea locului de munca se precizeaza ca preavizul se va efectua pe singurul loc vacant in unitate, respectiv ca femeie de servici.
Este normal? Nu era obligata unitatea sa asigure salariatului preavizul pe postul detinut, respectiv cel de vanzator?
Va multumesc!
Buna ziua!
Instanta de judecata a admis cererea formulata si a dispus investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin. Hotararea s-a dat cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot apela la un executor judecatoresc pentru a demara executarea silita inainte de expirarea celor 15 zile pentru recurs? In cazul in care debitorul va face recurs in termen, acesta suspenda executarea?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri!
Pentru a incadra faptele la abuz de incredere trebuie ca salariatul sa detina acele bunuri in baza unui titlu. Putem vorbi in speta data de axistenta unui titlu?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte:
Salariatul unei societati comerciale a fost trimis intr-o delegatie, incredintandu-i-se autoturismul societatii si o suma de bani-avans spre decontare. Aceasta persoana a imprumutat o alta persoana cu o suma de bani din suma ce i-a fost incredintata de angajator. De asemenea, a vandut mai multi litri de benzina din rezervorul autoturismului incredintat.
Care este incadrarea juridica a acestor fapte?