avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate raulgonzales

Activitate raulgonzales

As dori sa stiu daca unui salariat aflat in perioada de preaviz i se poate acorda concediu de odihna?
Răspuns la discuția Contract de munca
Problema este ca apare pe statele de plata si i s-au platit contributiile datorate ca oricarui salariat.
Răspuns la discuția Contract de munca
Bun si atunci inseamna ca a lucrat fara forme legale,nu?
Am urmatoarea speta
O verisoara de a mea a lucrat ca asistent medical la un cabinet medical in baza unei conventii civile de prestari servicii.Dupa ce nu s-a mai dus la munca i s-a emis decizie de concediere in temeiul art 61 din Codul Muncii.Intrebare Trebuia facut contract de munca cumva sau se poate muncii la un cabinet medical si in baza unei conventii civile?
In ce conditii o asistenta medicala poate munci intr-o unitate medicala in baza unei conventii civile de prestari servicii?
As dori sa stiu daca o persoana angajata in baza unui contract individual de munca cu fractiune de norma poate presta activitate in zilele de sambata cu respectarea repartizarii timpului de lucru?Va multumesc anticipat.
Discuție delegarea
O intreprindere individuala are angajati care desfasoara activitae de constructii in strainatate.Se constata ca acestia sunt delegati permanent pentru desfasurarea activitatii in strainatate.
pina la 1 mai 2011 au fost aplicabile prevederile art 44 din Legea 53/2003,republicata.(durata delegarii era de 60 de zile cu posibilitatea prelungirii de 60 zile).
de la 1 mai 2011 delegarea poate fi dispusa pentru cel mult 60 zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pe perioade succesive de maxim 60 zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
vreau sa stiu daca perioadele succesive sa aiba maximum 60 de zile calendaristice sau fiecare perioada noua succesiva poate avea cate 60 zile calendaristice?In 12 luni angajatul poate fi delegat maximum 120 de zile sau se poate depasi aceasta perioada?Va multumesc anticipat!
Am o nelamurire.Sotia mea a intrat in concediu prenatal la 17.05.2010 si a stat in crestere copil pina la data de 01.09.2011.Vreau sa stiu daca avea dreptul la concediu de odihna pentru anul 2009-2010 sau la un singur concediu de odihna pentru anul scolar 2011-2012??Va multumesc anticipat.
Doresc sa va sesizez urmatorul aspect:In contractul colecti de munca aplicabil la nivel de societate exista un paragraf conform caruia:'' Personalul care primeste indemnizatie de conducere nu beneficiaza de spor de lucru, cu program special ,de plata orelor suplimentare, si nici spor pentru exercitarea si a atributiilor aferente unei alte meserii sau functii."As vrea sa stiu daca acest paragraf din CCM respecta prevederile Codului Muncii???va multumesc anticipat!
Buna ziua.
As dori sa stiu daca un profesor angajat in baza contractului indiviodual de munca la plata cu ora, poate beneficia de concediu de odihna.
va multumesc.
As dori sa stiu daca mai exista contract colectiv de munca aplicabil pentru ramura comert????Va multumesc!