avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate gianinafiliuta@yahoo.com

Activitate gianinafiliuta@yahoo.com

Buna ziua. As vrea sa stiu daca ma mai pot angaja intr-o institutie bugetara avand in vedere ca am fost concediata dintr-o astfel de institutie beneficiind de 24 de salarii compensatorii(salariul pe 2 ani)?
Este adevarat ca nu mai am acest drept in urmatorii 2 ani?
As vrea sa stiu si suportul legal care reglementeaza aceasta situatie
Buna!
Am o intrebare pentru cei care sunt in masura sa ma ajute.
In urma restructurarii firmei la care lucrez, sunt data afara cu plata salriilor compensatorii, conform CCM si CCI..
Dupa inchiderea contractului de munca mai pot beneficia si de somaj, avand in vedere ca urmeaza sa primesc plati compensatorii?
Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de catre cumparator.
Am vreo cale de atac?

Dar daca eu, ca vanzator, nu vreau sa respect antecontractul, adica sa-i nu mai vand presupusului cumparator? Ce cale are cumparatorul?
Precizez ca In antecontract nu sunt trecute despagubiri sau alte plati in cazul in care vanzatorul nu-si tine promisiunea de vanzare?
Răspuns la discuția cheltuieli de divort
florentina albu a scris:

Potrivit codului de procedura civila:
Art. 129
(2) Judecatorul va pune in vedere partilor drepturile si obligatiile ce le revin in calitatea lor din proces ...

Prin urmare, chiar daca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata, instanta de judecata in vederea exercitarii rolului sau activ , inainte de inchiderea dezbaterilor, va pune in vedere partilor acest drept de a solicita cheltuieli de judecata.
Salut! Pentru a dovedi si culpa reclamantului si pentru a nu fi obligata sa plateasca eventualelel cheltuieli de judecata pe care acesta le solicita, parata poate sa propuna martori?
Tin sa precizez ca divortul nu este prin acordul partilor si nu au bunuri comune care sa fie partajate iar parata nu vrea sa divorteze.
Multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspunsuri.Aceasta nelamurire aveam si eu. Poate instanta sa oblige parata la plata de cheltuielilor de judecata daca reclamantul nu a solicitat in cererea lui de chemare in judecatata?
Poate avocata sa solicite oral, in fata instantei de judecata, la inchiderea dezbaterilor si iesirea la fond, in sustinerea concluziilor orale?