avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua. As vrea sa stiu daca ma mai pot angaja intr-o institutie bugetara avand in vedere ca am fost concediata dintr-o astfel de institutie beneficiind de 24 de salarii compensatorii(salariul pe 2 ani)?
Este adevarat ca nu mai am acest drept in urmatorii 2 ani?
As vrea sa stiu si suportul legal care reglementeaza aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 5 Februarie 2010
Care este actul normativ care va acorda salariul pe 2 ani si cum se fac platile, lunar? Intreb deoarece in el s-ar putea gasi raspuns la intrebare. Ar putea exista prevederea prin care sa puteti fi angajata in conditiile in care platile inceteaza.
Daca a reangajeaza aceeasi institutie trebuie sa le dati inapoi..deoarece vi s-a compensat prin reangajare...daca va angajati la alta institutie fara vre-o legatura nu aveti sa ce sa le returnati, doar ati fost concediata...ramane de vazut si actul normativ.
Dreptul beneficiarului la plata compensatorie încetează la data reîncadrării în unitatea din care a fost disponibilizat, iar în situaţia în care a primit plăţi compensatorii în condiţiile legii, acestea se restituie în limita sumelor aferente perioadei ulterioare reîncadrării în muncă.

În cazul în care beneficiarul care primeşte plăţi compensatorii în condiţiile legii se angajează într-o altă unitate decât cea de la care a fost disponibilizat, acesta va primi la data angajării suma tranşelor cumulate cuvenite timpului rămas până la expirarea perioadei de acordare a plăţilor compensatorii.
( Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.98/1999).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii oana78 oana78 Buna ziua avand in vedere ca urmeaza o perioada cu foarte multe concedieri, am si eu urmatoarea nelamurire: Sunt angajata intr-o institutie publica in al ... (vezi toată discuția)
Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in transe ? rozi88 rozi88 Buna ziua , Unei colege i se desface contractul de munca din motive care nu tin de angajat si conform CCM la nivel de unitate va primii salarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cf oug 98/99 silone silone Buna tuturor, in cazul in care societatea la care lucrez va face concediere colectiva, suntem obligati sa aplicam prevederile OUG 98/99, art 32 cu privire ... (vezi toată discuția)