avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate carerra

Activitate carerra


Buna ziua,
Speta este urmatoarea: sunt proprietarul unui apartament si, in actul de proprietate este trecuta o cota indiviza de 0,650 (actul a fost intocmit in anul 1979 cu I.C.R.A.L.). Cheltuielile pe care le platesc cu intretinerea si, in special, cele reprezentand cheltuielile comune ale scarii(acestea se impart intre toti locatarii) sunt calculate in baza unei cote de 0,500(este afisata la tabelul cu intretinerea). In urma compararii datelor din tabel, am observat ca am vecini care au o cota indiviza mult mai mica decat a mea, de exemplu 0,220, si au suprafata locativa mai mare decat cea pe care o detin eu sau sunt mai multe persoane. Nu imi dau seama cum s-a ajuns la asa ceva.
Intrebarea este urmatoarea: Cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie pentru a modifica cota dupa care se plateste intretinerea? Nu ma pot duce cu actul de proprietate la asociatie, asa cum mi s-a spus, deoarece ei ar calcula intretinerea conform cotei din actul de proprietate, cota ce este mai mare decat cea actuala dupa care platesc intretinerea; in consecinta, ar trebui să platesc mai mult.

Multumesc
1. Pot sa invoc prescriptia pentru sumele cerute mai vechi de 3 ani?
2. Stiam ca aceasta obligatie incumba numai celor care difuzeaza piese muzicale(audio) in desfasurarea unor activitati comerciale(restaurant, holurile hotelului, etc) NU și celor care practic preiau de la firma de cablu, in baza unui contract de prestari de servicii, și pun la dispozitia clientilor ca aceștia să vizionez când sunt în camere. E ok?
SITUATIA DE FAPT: Dețin un minihotel, iar la parter un restaurant. Am televizoare in fiecare camera.
Ieri am primit de la asociatia titularilor de drepturi de autor o instiintare prin care ma obliga sa platesc o anumita suma pe luna pe considerentul ca, potrivit Legii drepturilor de autor, faptul ca am tv in camere si permitand clientilor sa le foloseasca(sa asculte muzica si sa se uite la filme) practic incalc prevederile legii relative la protectia dr de autor sau ceva de genu' acesta. In plus ma obliga sa dau banii pe ultimii 6 ani in urma.
Va rog sa mi recomandati niste modalitati de a nu plati respectiva suma deoarece mi se pare abuziva.
Va multumesc
In vara am incheiat un contract de colaborare pe o luna. O parte din impozit s a retinut la sursa si o parte, restul, mi s a zis sa l platesc personal(nu stiu exact ce s a retinut si ce mai am de plata - impozit sau contributie).
Va rog sa mi spuneti:
1. de ce procedeaza firmele asa si nu retin tot impozitul la sursa?
2. daca asta e o procedura standard, ce procent trebuie sa platesc acum?
3. ce tip de declaratie trebuie depusa?

Va multumesc
Răspuns la discuția Hotarari definitive in penal
Cam nejuridic... dar va multumesc pentru efort...
Vreau sa va intreb de ce in penal exista NUMAI hotarari definitive de condamnare si NU hotarari definitive si irevocabile? Ma intereseaza argumentarea.
Va multumesc
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
da. notarul mi a cerut 30milioane. vroiam sa stiu cam cat de mult as economisi daca as apela la instanta, indiferent cat de mult va dura. Si daca se poate prin instanta, ce cerere ar trebui sa fac, cine e paratul, ce ar trebui sa cer, daca nu cumva imi respinge cererea pe motiv de lipsa de contradictorialitate?
Speta este urmatoarea:

Tatal meu a decedat la 12 decembrie 2009. Are 2 copii: eu si sora mea, amandoi majori. Singurul bun pe care il avea la moarte este un teren in afara Bucurestiului. In timpul vietii i-a vandut surorii mele un apartament, iar aceasta(sora) doreste sa renunte la dreptul ei de mostenire pentru ca eu sa dobandesc toata masa succesorala existenta la moartea tatalui nostru. Vreau sa va cer niste sfaturi cu privire la cum ar trebui sa procedez in situatia data.
Un prieten mi a spus ca cel mai bine ar fi ca sora sa renunte la succesiune la NOTARUL de la ultimul domiciliu al defunctului, urmand ca eu sa fac o declaratie de acceptare a succesiunii. M-am interesat si aceasta procedura costa la notar in jur de 30 de milioane lei vechi, cu tot cu onorariul de notar si taxele aferente platite catre stat.
Un alt prieten mi a spus ca se poate rezolva aceasta problema si prin intermediul instantei, costurile fiind diminuate foarte mult.
O alta problema ar fi aceea cum ar trebui sa fac ca sa obtin titlu de proprietate pe numele meu asupra terenului si sa fiu inscrisin cartea funciara ca proprietar?

Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna seara,
Speta este urmatoarea: sunt proprietarul unui apartament si, in actul de proprietate este trecuta o cota indiviza de 0,65 (actul a fost intocmit in anul 1979 cu I.C.R.A.L.). Cheltuielile pe care le platesc cu intretinerea si, in special, cele reprezentand cheltuielile comune ale scarii(acestea se impart intre toti locatarii) sunt calculate in baza unei cote de 0,50(este afisata la tabelul cu intretinerea). In urma compararii datelor din tabel, am observat ca am vecini care au o cota indiviza mult mai mica decat a mea, de exemplu 0,22, si au suprafata locativa mai mare decat cea pe care o detin eu sau sunt mai multe persoane. Nu imi dau seama cum s-a ajuns la asa ceva.
Intrebarea este urmatoarea: Cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie pentru a modifica cota dupa care se plateste intretinerea? Nu ma pot duce cu actul de proprietate la asociatie, asa cum mi s-a spus, deoarece ei ar calcula intretinerea conform cotei din actul de proprietate, cota ce este mai mare decat cea actuala dupa care platesc intretinerea.
Am in curand o evaluare la drept procesual penal si as vrea sa va cer parerea in problema prescriptiei actiunii civile in procesul penal. Speta este urmatoarea:
Avem de-a face cu o actiune penala a carei judecata dureaza de 6 ani. Poate introduce partea vatamata, sa zicem, in anul al 5-lea actiune in despagubiri civile? Sau aceasta va fi respinsa ca prescrisa?
Multumesc,
Carerra