avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate nikuteau

Activitate nikuteau

Buna, soția mea este șomer iar la forțele de munca se tine un curs obligatoriu la care trebuie sa participe. Problema e ca data de începere a cursului este 18.07 iar in exact aceeași data avem programat concediul(bilete de avion, cazare etc...)
Ce se poate face pentru a nu participa la acest curs???
Rezervarea biletelor de concediu poate fi un motiv justificat pt a nu urma acest curs??
La fortele de munca doamnele de acolo sunt foarte impertinente si răspund la orice întrebare inr-un mod foarte superior...uita ca sunt plătite din banii noștri și pe când lucrau inclusiv din ai celor ce acum sunt șomeri.
Deci se poate face o cerere de amânare a susținerii acestui curs pt o perioada de 4 sapt??? Adica dupa 4 august poate urma orice curs vor ei dar acum nu....
Pai da, insa eu ziceam de ce sa mai fac eu un drum pana la Timisoara, cand ei ar trebui sa aiba o baza de date comuna. Asa ar fi normal deoarece sotia este acum locuitor al judetului Hunedoara deci nu ar trebui sa o trimita pe ea pana la Timisoara, asa ca sa mai cheltuim niste bani pt niste hartii....
Buna, vreau sa o inscriu pe sotia mea ca si coasigurat la CAS pt a se inscrie la medicul de familie. Acum sa vedeti problema romaneasca...
Eu am domiciliu in Timis, sotia de curand si-a facut schimbare de domiciliu in Hunedoara. Eu(sotul) lucrez la o firma din Hunedoara deci platile se fac la CAS Hunedoara. Cand am vrut sa o trec pe sotie ca si coasigurat mi s-a zis ca nu pot pt ca eu am domiciliul in Timis..... deci .....
AM zis: las ca mai bine isi plateste ea darile la sanatate, dar si asa pt a i se face contract de asigurat i s-a cerut dovada ca a platit asigurarile in ultimii 6 ani, perioada in care noi am locuit in Timis, deci ar trebui mers la CAS Timis pt aceasta dovada?? Sau o pot lua si astia de la Sanatate din sistem ca doar de-aia locuim in aceiasi tara.... Mentionez ca sotia tocmai a iesit din concediul pt crestere copil, deci cel putin in ultimii 2 ani a fost asigurata automat, iar in ceilalti 4 dinainte a lucrat in Timisoara....
Ati mai intalnit o astfel de situatie???
Răspuns la discuția Decizie impunere
Bun, deci trebuie sa depun si 220 iar, pana pe 16. Dar de ce cei de la finante nu mi-au zis nimic despre 220 cand am depus 200?!? Oricum le trimt prin posta 220 ca eu la coada nu mai stau....
Multumesc tuturor pt ajutor.
Răspuns la discuția Decizie impunere
Bun pe 2010 am inteles. Dar pe 2011 se plateste iar anticipat impozit? Sau in baza decl.200 ce o voi depune la anu' (adica pana in 15 mai 2012) voi plati impozitul?
Răspuns la discuția Decizie impunere
Bun, voi trimite prin posta atunci decl.220 pana in 16.05.2011.
Multumesc tuturor pt ajutor.
Răspuns la discuția Decizie impunere
Chestia asta nu o stiam. Oare de unde trebuia sa o aflu?!? Cand am depus decl. 200(chiar ieri am depus) am notat pe ea data inceperii activitatii dar la ghiseu la Finante nu se deranjeaza sa se si uite peste ce am scris in declaratie. Oare daca depun 220 acum e prea tarziu?
Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri:
-la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si achitat-o. Am depus luna asta si decl.200 pt anul 2010.
1) In 2011 mai trimit cei de la Finante inca o decizie de impunere pt anul 2011 pe baza decl.220 depusa la infiintare(in 2010)? sau vine doar o decizie rectificativa pe baza decl.200 (pt anul 2010)? Adica cum se plateste impozitul pe venit pt anul 2011? Se plateste abia in 2012 dupa de depun iarasi decl.200?
2) Daca stiti cumva, daca se poate sa-mi fac doar mutatie pe buletin in alt judet decat cel de domiciliu si apoi sa fac o cerere sa imi vina corespondenta de la Finante la adresa noua din acest judet. Sau corespondenta vine doar pe adresa de domiciliu?
Răspuns la discuția CASS fara contract
Si încă o chestie in primul rând trebuie sa fac contract si apoi sa plătesc dările asa mi-au zis. Ca altfel am înțeles ca se pot plătii contribuțiile si de către alta persoana.
Răspuns la discuția CASS fara contract
Treaba sta in felul urmator:
Cand m-am dus la CASS mi-au zis ca trebuie sa vada daca nu am restante din 2001 incepand, de cand am implinit 18 ani.Au zis sa duc copii dupa diplomele de facultate si master, copie dupa cartea de munca etc... Treaba a fost la momentul ala ca nu aveam diploma de master si cand am reusit cu greu sa o ridic de la rectorat, a doua zi m-am mutat in alt oras decat cel de resedinta unde sunt inregistrat fiscal. Aici in noul oras nu pot sa platesc darile catre CASS pt ca am fost si am intrebat. Intru-cat eu mai ajung in orasul de resedinta abia pe la sfarsitul lui ianuarie 2011, tocmai de aceea vroiam sa stiu ce implica neplata acestor constributii. Va multumesc celor ce ati raspuns.