avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate KENNSO

Activitate KENNSO

Multumesc
Buna ziua.
Am un prieten care a facut mai multe credite de consum ( deci pe persoana fizica) pentru a-si finanta o afacere. Afacerea a mers un timp dar, a inceput sa scartie pana a falimentat. Acum a ajuns la executari silite (in numar de 4). Problema este ca omul si-a permis sa inceapa returnarea esalonata din salariu a doua dintre executari, insa pentru celalalte doua nu prea mai are de unde. Cum procedeaza in acest caz?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cedare drepturi succesiune
Tehnic vorbind, mai intai se trece pe numele ei si dupa pe numele meu sau se poate direct pe numele meu. Multumesc frumos.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare referitoare la o cedare drepturi dintr-o succesiune.
Pe scurt: bunicii mei au decedat si avand doua fete (mama mea si sora ei) acum trebuie sa faca succesiunea bunurilor. Mama mea este batrana si nu doreste sa se mai implice, insa doreste sa imi cedeze mie partea ei. Legal, cum pot sa obtin toate drepturile ei, direct pentru mine. Scuze pt. formulare...Multumesc.
Multumesc mult.
Multumesc. Exista posibilitatea de a se judeca si in regim de urgenta?
Buna ziua.
Doresc sa stiu cum pot iesi legal cu copilul meu in afara tarii in vacanta
Precizez ca sunt divortat si copilul a fost incredintat mamei eu avand program de vizita. Fosta sotie nu vrea sa imi dea procura pt. a lua copilul in vacanta. Cum pot, legal, sa obtin acest accord? Nu are motive sa nu imi dea copilul in vacanta, insa se incapataneaza si din orgoliu nici nu vrea sa auda. Copilul doreste in aceasta vacanta (are 11 ani). Va rog recomandari. Multumesc.
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
Nu stiu de ce trebuie sa ne raportam mereu la altii (americani...) de parca noi suntem niste idioti si incapabili sa ne facem propriile noastre legi si sa avem initiativa si bun simt...insa, puterea opiniei publice nu prea exista....asa ca timpul merge, leafa merge, procesele de acest gen sunt cele mai simple pt. judecatori.
Insa ceea ce ar trebui sa luam de la altii daca ar trebui sa luam ceva) ar fi lucrurile pozitive caci nu vad sensul acestor procese daca ele nu au alte solutionari decat intr-un sens si cu mici, forte mici exceptii, in celalalt sens.
Normal, cred ca judecatorul ar trebui sa dea dovada in primul rand de experienta de viata, de bun psiholog, de impartialitate si pragmatism si sa vada in primul rand INTERESUL COPILULUI, nu al tatalui sau al mamei, iar dupa INCREDINTAREA CUSTODIEI organele competente (aut. tutelara, prot. copilului) sa mai evalueze starea copilului (educatie, sanatate, relatiile cu ambii parinti), ASA AR TREBUI SA FIE, insa, noi ce facem???? DAM O SOLUTIE SI GATA!!!!! Nu este corect, insa, institutiile nu se pot elibera asa de usor de vechile metehne, adica, acela de a impune si de a nu solutiona, de a media, de indreptare a unor lucruri care nu merg asa cum trebuie. Cum poti da o solutie in aceste spete, cand tu, JUDECATOR, nu ai fost macar, odata pe teren sa vada copilul, mediul in care traieste, sa stea de vorba atat cu parintii cat si cu copilul......intr-adevar, este m,ai complicat, insa deciziile vor fi mai sigure si timpul de solutionare mai scurt.
...Parearea mea....
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
Pai cam de aici pornesc toate:
1.Procesul este de fapt o simulare - mama daca nu este nebuna sau disparuta sau cine stie ce situatie gen exceptionala, ca sa ma exprim asa, are castig de cauza, indiferent ca tatal poate oferi mai mult atat sufleteste cat si material....
Atunci actul in sine este alterat si ar trebui amendat, pentru ca nu este constitutional (spuneam odata ca este exact ca in procesele politice din era comunista, practic erai condamnat, insa era proces, totusi, ca sa aiba o baza juridica de condamnare, asa si in asceste cazuri, practic, trebuie o baza juridica in care custodia trebuie incredintata mamei.
De observat este si faptul ca tot sistemul (protectia copilului, autoritatea tutelara)merge in acelasi tandem si anume copilul la mama.
Ceea ce nu inteleg, de ce nu se da o lege, ca sa nu mai alergam de colo pana colo, ca numai in cazuri exceptionale , copilul se da la Tata!!!!! .
In rest, sa fim seriosi, copilul la mama ramane.Nu conteaza ca este neoglijenta, ca nu o intereseaza de copil, ca nu ii ofera o educatie, ca nu-l sprijina cand are nevoie, ca nu se intereseaza de sanatatea lui, etc.(este si cazul meu), aici intervin problemele si mai ales ca, asa cum este si Dl. Custodie, NU NE PUNEM COADA PE SPATE SI NU NE MAI INTERESEAZA!!!!!!!!! Aici poate ca deranjam, caci sistemul este obisnuit cu Tati de placere, am facut copilul si nu stiu cum sa scap de el!!!!! Ia-l tu draga mama si gata..........descurca-te. Si ce daca procentul tatilor care isi cer copilul, este foarte mic???/ Inseamna ca nu existam?????
DOMNILOR AVOCATI, SAU JUDECATORI, VA ASTEPT CU SPETE IN CARE TATII AU CASTIGAT SPETE CU COPII SUB 10 ANI!!!!!!! Aceasta ar proba faptul ca exista tranparenta si se judeca corect in adevaratul sens al INTERESULUI COPILULUI, caci suna atat de bine, insa in practica........ In rest....numai vorbe....
X-(X-(X-(
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
Daca doriti sa schimbam ceva....macar incercam...
[ link extern ] >