avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi succesiune

Buna ziua.
Am si eu o intrebare referitoare la o cedare drepturi dintr-o succesiune.
Pe scurt: bunicii mei au decedat si avand doua fete (mama mea si sora ei) acum trebuie sa faca succesiunea bunurilor. Mama mea este batrana si nu doreste sa se mai implice, insa doreste sa imi cedeze mie partea ei. Legal, cum pot sa obtin toate drepturile ei, direct pentru mine. Scuze pt. formulare...Multumesc.
Faceti succesiune la notarul public iar mama dvs.sa renunte la partea ce i se cuvine in favoarea dvs.
Tehnic vorbind, mai intai se trece pe numele ei si dupa pe numele meu sau se poate direct pe numele meu. Multumesc frumos.
Dupa ce mama accepta succesiunea va face donatie dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare titlu de proprietate celiaioana celiaioana Acum cativa ani s-a realizat un singur titlu de proprietate pe mai multe terenuri. Coproprietarii acelui titlu sunt eu, sora mea si doi frati ai tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare-cumparare dupa castorie? khrik_1977 khrik_1977 Buna ziua. intai sa va expun situatia pe scurt. eu impreuna cu mama mea si sora mea detinem diverse procente dintr-un apartament. in urma decesului mamei ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire 44axa 44axa Buna ziua, Am o problema in legarura cu cedarea unei parti dintr-o mostenire. La vatra bunicilor paterni a ramas un frate de al tatalui meu care la randul ... (vezi toată discuția)