avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate violleta

Activitate violleta

Va multumesc pentru raspunsul foarte clar, ce vreau sa mai adaug, seful meu este foarte nemultumit ca mi-am luat concediu medical si prin urmare ma anuntat ca in aceste luni voi fii platita in momentul in care isi va recupera el banii, peste 2, 3 luni. Este firesc asa?Nu ar trebui sa ma plateasca in fiecare luna?
Buna,
Am fost in somaj 9 luni, iar din data de 10 mai 2010 am incheiat contractul de munca pe o per. nedeterminata, fara sa am nici o zi de intrerupere. Sunt insarcinata in 18 saptamani si din data de 7 iunie sunt in concediu medical. Din ce data as putea beneficia de concediu prenatal? Voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si cum se va calcula ea? Cat reprezinta acum indemnizatia?
Buna,
De curand am aflat ca sunt insarcinata si sunt in somaj de 9 luni care mi se termina in data de 12 mai. Am aproximativ 10 saptamani de sarcina, ce solutii as putea gasi pt a beneficia de concediu pt cresterea copilului si cum as putea sa imi prelungesc somajul. De ce acte este nevoie si unde trebuie depuse? Cand ar trebui sa incep demersurile?
Va multumesc pentru toate raspunsurile in cazul in care nu voi rezolva nimic prin scrisoarea recomandata am sa apelez la d-vs pentru mai multe detalii in privinta actiunii de judecata si a pasiilor pe care trebuie sa ii urmez.
O zi buna va doresc.
Va multumesc mult de tot pentru sfaturi. Asa am sa procedez, maine am sa pun la posta o a doua cerere cu confirmare de primire. In cazul in care nu se rezolva nimic am sa-i dau in judecata pentru ca mi-au incalcat drepturile dar mai presus m-au jignit profund. Am nevoie si de un avocat?
Nu voi suporta nici o cheltuiala de judecata, nici macar la inceput?
Cum trebuie sa procedez la Tribunal?
Buna ziua,

Astazi am fost la sediul firmei pentru a depune cererea pentru salariul compensatoriu, cat si pentru garantia ce mi-a fost retinuta luna de luna din salariu. Persoana care se ocupa de resurse umane mi-a rupt cererea pur si simplu in fata mea, lucru care m-a jignit profund si mi-a raspuns ca nu exista asa ceva, iar eu fac doar pe inteligenta.
Pentru ei chiar nu conteaza CCMUNN, iar drepturile angajatiilor sunt calcate in picioare.
Din moment ce mi-a fost rupta cererea nu am mai putut sa cer si un numar de inregistrare, mi-a fost dat numar de inregistrare doar pentru cererea privind garantia. Chiar asa trebuia sa procedeze?
Intrebarea mea este cum pot sa imi obtin aceste drepturi, care nu-mi sunt recunoscute?
Ce pot sa fac?
Care sunt pasii pe care trebuie si chiar vreau sa-i urmez?
Va multumesc pentru rabdare si astept raspuns( sunt f suuuparata).:(
Perioada mea de preaviz a fost de 15 zile lucratoare si din cate stiu nu exista nici un CCM la nivelul unitatii.
In cazul in care nu mi se va acorda acest salariu compensatoriu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si cum este calculat?
Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsuri, asadar pe langa drepturile cuvenite la zi, in cazul meu plata pe perioada preavizului, angajatorul are obligatia de a-mi mai plati si un salariu compensatoriu de care se pare ca se face uitat.
Acest salariu compensatoriu este impozabil si cum se calculeaza, adica din suma de 720 cat se va retine ?
Si o ultima nelamurire, perioada de 2 ani de zile cat am fost in C.C.C.va fii consemnata in cartea de munca daca se continua cu somaj sau o voi pierde?:(
Inca o data va multumesc.
Buna ziua
Am si eu cateva nelamuriri in privinta concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Sa detaliez putin aceasta poveste, mi s-a terminat concediul de crestere a copilului si revenind la vechiul loc de munca mi s-a comunicat ca s-au facut restructurari de personal pe motive financiare si voi fii trecuta in somaj. Nu am fost instintata din timp asupra acestui fapt dar am trecut cu vederea. Pentru acest lucru am intocmit o cerere de reangajare si mi s-a dat un preaviz de 15 zile din data de 1.06 - 21.06.
Va rog sa imi spune-ti cum se plateste aceasta perioada de preaviz, in cererea de reangajare este trecuta suma de 720 ron si din moment ce am fost in concediu pt cresterea copilului, contractul meu de munca a fost suspendat si mai pot spera la plata concediului legal sau nu este cazul?
Aceasta perioada de 2 ani de zile cat am fost in C.C.C.va fii consemnata in cartea de munca daca se continua cu somaj sau o voi pierde?
Odata cu aceasta concediere se mai plateste si un salariu compensatoriu pe langa aceasta perioada de preaviz?
Va rog mult sa imi raspunde-ti la aceste intrebari pentru ca astazi am fost la sediul firmei si mi sa spus sa astept pana in data de 15 cand vor fii trimise statele de plata la sediul mgazinului din orasul in care am fost angajata si sa merg acolo sa imi ridic banii.
O ultima intrebare exista un anumit termen in care trebuie sa ma incadrez cu depunerea dosarului pentru somaj?
De la I.T.M. nu pot sa imi ridic cartea de munca pana ce firma nu transmite statul de plata, iar ei de obicei intarzie cateva zile peste data de 15.
Astept explicatiile dvs.
Va multumesc.
Astazi am reusit sa discut cu cineva de la resurse umane care ma informat despre faptul ca daca de luni nu imi reiau activitatea voi fii trecuta nemotivata. Nu imi vine sa cred acest fapt, nemotivata? Cate ore sunt obligata sa merg? Intrebarea mea este urmatoarea cum se plateste aceasta perioada de preaviz si ce trebuie sa fac pentru a primi acest drept care mi se cuvine? Nu vreau sa mai las de la mine am trecut destul cu vederea perioada de concediu medical cand mergeam la servici si primeam 100 de lei, dar am pastrat tacerea sa pot beneficia de CCC.
Va multumesc pentru toate aceste sfaturi care m-au ajutat deosebit de mult.