avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate comanC

Activitate comanC

Răspuns la discuția intabulare direct pe cumparator
Trebuie facuta prima data, schita cadastrala. Daca autorul (cel de la care ai mostenit) are Tutlu de Proprietate sau un act facut in notariat (vinzare, donatie, etc.) terenul va fi intabulat automat de catre persoana care face schita cadastrala. Schitarul are aceasta obligatie. In cazul in care autorul are ca act de proprietate Adeverinta de validare si Proces Verbal de punere in posesie, se va face schita cadastrala, se va face actul de vinzare cumparare la notar si se va inscrie pe numele noului proprietar. Doar ca in loc de Extras de Carte Funciara, se va lua de la Biroul de Carte Funciara competent, un Certificat de Sarcini care sa ateste faptul ca terenul este liber de sarcini
Răspuns la discuția a doua succesiune
Daca bunica a decedat inaintea tatalui dumneavoastra, atunci veti veni la mostenire impreuna cu mama vitrega.
Daca bunica a decedat in urma tatalui dumneavoastra, veti fi singur la mostenire, bineinteles pe cota care i-ar fi revenit tatalui dumneavoastra.
Răspuns la discuția probleme dupa succesiune
Pentru a vedea daca si ce fel de act s-a facut intre mama si fratele dumneavoastra, luati Certificatul de Mostenitor si actul de identitate si mergeti la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara de care apartineti. Nici o instrainare de imobil nu se mai face fara schita cadastrala si inscriere in Cartea Funciara. Intrebati acolo.
Conform actualului Nomenclator Arhivistic National, declaratiile de renuntare sau acceptare a unei succesiuni se pastreaza permanent in arhiva notarului.
Asta este astazi, in trecut, pentru exista un singur notariat/judet, se prea poate ca, din lipsa de spatiu, acele declaratii sa fi fost date la topit. Si de ce nu au atacat acele Certificate de Mostenitor pina acum? Din 1974 pina in 2009 sint 35 de ani. Cam mult, dupa parerea mea.
Discuție cadastru bloc
Sint proprietara unui apartament cu doua camere intr-un bloc care are cinci scari. Intentionez sa vind acest apartament si m-am adresat unei persoane specializata pentru intocmirea schitei cadastrale. Mi s-a spus ca nu pot face schita cadastrala deoarece nu este masurat intreg blocul. As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in acest sens, si daca se poate, cam cit ar costa, aproximativ, masurarea blocului. Am inteles ca trebuie suportate taxele de toti proprietarii, insa ma tem ca este de domeniul fantasticului. Mentionez ca blocul are la parter spatii comerciale. Multumesc.