avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate contactpn

Activitate contactpn



Ce se intampla in caz de reconstituie prin decizie instanta drept de proprietate pt teren forestier - padure, pe amplasamentul initial devenit rezervatie naturala (in 1954) si ulterior parc natural.(2004). Prefectura/Comisia jud. ff, Romsilva erau parte in proces si ambele au tacut mâlc

Texte legale OUG236/2001 aprobat L462/2001 si HG2151/2004.

Cum este afectat / ingradit si ce devine acest drept de proprietate ? Preemptiune stat / expropiere ?

Multumesc,
In orice tara (normala) din lume (de ex. F/D/A/I etc) cand inchiriezi un apartament NU ti se dau cheile pina nu ai cumparat o polita de asigurare / RC si inmanezi dovada de asigurare proprietarului. In apartament se poate intampla orice fel de eveniment: inundatie, incendiu etc. din primul moment cand chiriasul a inchis usa, eveniment care provoaca pagube celor din jur si apartamentului inchiriat.

Lipsa acestei asigurari a chiriasului (a dovezii de asigurare) duce automat la rezilierea contractului de inchiriere (de pus aceasta clauza in contract).

Cum credeti ca se rezolva o simpla inundatie intre doua apartmente (cel de deasupra inunda pe cel de dedesubt) ? Cu polita de asigurare.
Gravidanta e termenul italian / la noi se foloseste in continuare gravida - ambele se refera la aceeasi fericita situatie.

Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier stabileste, la articolul 97, si categoriile de persoane care nu sunt obligate sa poarte centura de siguranta. Astfel, sunt exceptate de la aceasta obligatie:

femeile in stare vizibila de graviditate;
Multumesc pt comentariu.

Aici este nevoie de punctul de vedere juridic. Depune o cerere de rectificare a deciziei de impunere la registratura (se solicita scutire / exceptare de la impozitul majorat), cu documente justificative, se asteapta raspunsul 30 de zile, se ataca in contencios administrativ cu motivarea ca ... si aici este nevoie de pdv al profesionistului.
La primaria sector 1 in Bucuresti , Directia Impozite si taxe locale, referitor la exceptarea de la impozitul majorat a imobilelor dobandite prin succesiune legala mi s-a spus (verbal): nu se aplica in cazurile dobandirii prin decizie de justitie. Adica, explic, ca urmare a unei revendicari in care s-a recunoscut linia succesorala (in baza certificatelor de mostenitor, de la strabunic, autorul deposedat de bunul imobil pina la subsemnatul, revendicator al bunului si actual proprietar) si ca preluarea s-a facut fara titlu, mai mult, ca dreptul de proprietate nu a incetat niciodata, directia impozite refuza sa aplice exceptarea de la impozit.

Mai mult, operatoarea in fata careia am ajuns dupa 2 ore de asteptare, mi-a declarat cu sinceritate ca este angajata doar de 3 sdaptamani si sa merg sa o intreb pe "sefa". Sefa a zis ca nu si in spatele sefei era si directoarea adjunct, a acestui servicu care a spus "nu, nu se aplica" . Am intrebat daca aveti norme de aplicare sau e o interpretare "locala" a servicului de la sectorul 1 si mi s-a raspuns "faceti o cere si o sa va raspundem".

Cine precizeaza aplicarea unui text de lege in acest caz ? Lasam pe orice directoare (indiferent de pregatire, poate sa fie si profesoara de drept) sa faca de capul ei sau trebuie mers pina la CurCon ?
Citez din raspunsul dvs "Daca urmarirea penala nu s-a finalizat ai putea sa te adresezi procurorului care supravegheaza cauza ..." Cum ? Direct la procuratura, prin sectorist sau comandatul sectiei de politie cutare care e var cu cumnatul ? Daca puteti sa precizati caile de "adresare" ar fii util pentru multi in cazul asta, mai ales ca vine perioada concediilor si se intorc multi. Multumesc.
Am solicitat asociatiei de proprietari, cu cerere scrisa cu confirmare de primire, inscrierea in asociatie. Asociatia refuza. Legea 230 spune la art. 9, citez "inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari ... se face la cerea scrisa a acestora, fara alte formalitati". Asociatia este in ilegalitate, legea NU prevede niciun motiv de refuz: esti proprietar ai dreptul sa ceri sa fii inscris, nu sa fii refuzat . Biroul pentru asociatii de proprietari, la care am sesizat aceasta situatie, din Primaria sector 1 a constatat acest lucru dar nu poate face nimic.

Ce trebuie intreprins, ce tip de actiune in justitie ? Eventual model de actiune si orice alte informatii utile. Notificare prin executor ? Se pot cere daune si cheltuieli de judecata ? Se poate chema nominal presedintele, membrii comitetului, etc Se poate cere o constrangere pentru fiecare zi de intarziere de la data comunicarii certe a decizei ? O data obtinuta o eventuala decizie in justitie cum trebuie procedat, punct cu punct.

Multumesc anticipat pt un raspuns clar, precis si profesionist de preferinta (trebuie facut a, b, c, etc...), mai putin pareri si/sau divagatii.
cazacioc a scris:

Asociatia de proprietari este constituita din proprietari si fiecare are un vot pentru proprietatea sa indiferent cate apartamente are in proprietate. Daca sunt 100 de apartamente si 70 proprietari vor fi 70 de voturi nu 100 .Numai persoanele voteaza nu si apartamentele.
Nu este vorba de suprafata utila a unui apartament ci de cota parte din proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar raportat la suprafata proprietatilor pe care le are in acel imobil


Cum poti domnule Cazacioc sa sustii enormitati din astea: A. daca sunt 100 de apartamente cu 100 de proprietari distincti sunt 100 de voturi. Daca sunt 100 de apartamente si 70 de proprietari (deci implicit unii proprietari detin mai mult de un apartament) sunt evident tot 100 de voturi. Daca situatia proprietatii acestor apartamente de variaza de la cazul 100 apartamenta 100 de proprietari la 100 de apartamente 1 proprietar, tot 100 de voturi sunt. Pentru ca in situatia in care detin singur o suta de apartamente si vand 25 de apartamente la 25 de proprietari diferiti, evdient ca vor avea 25 de voturi si astea de unde apar ? Din unicul meu vot cand detineam singur 100 de apartamente ? Proprietatea comuna este suma cotelor parte reprezentate de fiecare apartament distinct (aceasta cota parte fiind de cele mai multe suprafata utila a bunului imobil respectiv). O
Multumesc.

De acord cu 5 voturi.

Nu cred ca un apartament cu 2 proprietari distincti - (sot / sotie = distincti ? 2 frati = distincti ?) inseamna 2 voturi. De exemplu niste "frati Petrush" ( sa zicem 4 frati) ar insemna 4 voturi ? Nu.
In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Care este explicatia acestui text sau cum trebuie inteles si folosit: daca intr-un imobil detin 1 apartament am un vot, daca detin, intr-un imobil 5 apartamente, distincte, am 5 voturi. Multumesc pentru argumentare.

De ce cred ca 5 apartamente intr-un imobil detinute de un singur proprietar sunt 5 voturi: pentru ca daca aceste apartamente ar fii detinute de 5 persoane distincte, A, B, C, D si E asta inseamna 5 voturi. Daca tot aceste 5 apartamente sunt detinute de o singura persoana nu se varsa toate intr-un singur "cosh" ca sa devina un singur vot.

Raspunsul imi este necesar pentru a inlatura blocajul decizional din asociatia de proprietari la consolidare, al celor care au cumparat pe L 112/95..