In urma cu ceva timp mi s-a retinut permisul de conducere strain de catre politie pt refuz recoltare probe biologice si mi s-a intocmit dosar penal. Am incercat sa recuperez permisul de conducere pt a nu mi se trimite in Spania( unde a fost eliberat) dar mi s-a refuzat pe motiv ca permisul este retimut pt anulare. As vrea sa stiu cum l-as putea recupera pana la definitivarea cercetarilor pt a evita trimiterea acestuia catre autoritatile spaniole.
Daca urmarirea penala nu s-a finalizat ai putea sa te adresezi procurorului care supravegheaza cauza, daca esti cu dosarul in faza de judecata, te adresezi instantei.oricum , numai instanta dispune anularea permisului.
Sincer sa fiu nu prea cred ca ai sanse sa ti se restituie permisul ridicat pentru comiterea infractiunii de refuz de recoltare.
Daca e doar refuz de recoltare si nu ai vatamari corporale ori pagube materiale, atunci sanctiunea aplicata poate fi cel mult o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Cea mai tare sanctiune pentru aceasta infractiune este insa anularea permisului de conducere
Chiar daca permisul de circulatie este unul spaniol,dvs,ati savarsit o infractiune pe teritoriul Romaniei,pentru care raspundeti in fata organelor de cercetare si de justitie romane,pe principiul teritorialitatii legii ,astfel cum este acesta statuat prin art.3 din Codul Penal roman.
O astfel de procedura nu se poate realiza,deci conform conventiilor internationale permisul si eventual hotararea luata in justitie ,vor fi comunicate organelor abilitate din Spania
Citez din raspunsul dvs "Daca urmarirea penala nu s-a finalizat ai putea sa te adresezi procurorului care supravegheaza cauza ..." Cum ? Direct la procuratura, prin sectorist sau comandatul sectiei de politie cutare care e var cu cumnatul ? Daca puteti sa precizati caile de "adresare" ar fii util pentru multi in cazul asta, mai ales ca vine perioada concediilor si se intorc multi. Multumesc.
Pentru "contactpn".
Ca sa eliminam orice nelamurire, il sfatuiesc pe initiatorul discutiei sa-si angajeze un avocat care sa-l reprezinte in aceasta cauza penala. Avocatul va stii ce sa faca.
O zi buna!
Desi in mod onest nu exista prea mari sanse de recuperare,va pueti adresa cu o cerere procurorului care supravegheaza urmarirea penala,la parchetul competent teritorial,iar cand cauza ajunge in instanta,tot in urma formularii unei cereri,se poate pronunta doar magistratul care are cauza repartizata spre judecare