Daca tatal meu merge la bancile respective pt. a gasi o solutie,respectiv reesalonarea ratelor si bancile ar trimite catre intreprindere ca s-a rezolvat pe cale amiabila litigiul privind poprirea, firma este obligata sa-i dea salariile compensatorii?Iar firma pana la solutionarea problemei este obligata sa-i retina banii fara a-i trimite catre creditor?Mentionez ca tatal meu a fost diagnosticat cu cancer si de aceea a stat 1 an in co. medical nemaiputandu-si achita ratele.
Va rog sa-mi dati un raspuns in aceasta privinta, va multumesc
Buna ziua si un an nou fericit, va abordez intr-o problema delicata:
Tatal meu a fost in concediu de boala timp de un an de zile ,iar in aceasta perioada nu si-a mai achitat ratele la bancile pe care le avea, acestea trimitand popriri la intreprindere....conf.legii nu i-au retinut din co.medical, iar acum a fost disponibilizat cu salarii compensatorii...pot sa-i fie retinuti banii pentru popririle anterioare ? Va multumesc, astept raspuns urgent!
Buna, as dori sa stiu daca se poate face poprire asupra salariului unui angajat care este in concediu de boala de 6 luni de zile cu cod de indemnizatie 14 (cancer). A intrat in incapacitate de plata iar acum banca trimite poprire la angajator. Ce se poate face in acest caz si in cazul in care persoana respectiva are si alte credite a caror rate nu le-a mai platit de cand s-a inbolnavit ? Va multumesc anticipat.
Da este adevarat, se pare ca am facut o prostie#-o, dar in raspuns am stipulat ca sunt de acord doar in momentul in care imi vor fi puse la dispozitie toate actele autentificate cu stampila in original si semnaturi, acte care sa ateste veridicitatea sumelor declarate in somatii.
Mentionez ca nu s-a semnat nici un act cu ei in privinta acordului, iar somatiile nu au fost trimise cu conf. de primire.Acum ce sa facem sa ignoram toate somatiile si sa ne adresam bancii? Tatal meu a fost la banca dar i-au spus ca nu mai figureaza in evidenta lor si sa luam leg. cu firma recuperatoare, in speta EOS.
De asemenea mentionez ca am citit contractul de imprumut, iar nu exista nici o clauza care sa imputerniceasca banca sa cesioneze imprumutul unei terte persoane asa cum ne-au spus cei de la EOS, cum ca i-au imputernicit banca, care are contract cu ei.
Buna seara, da, am un nr. de inregistrare pt. ca m-am dus cu cererea personal ,in 2 exemplare, si d-na care mi-a luat cererea mi-a inregistrat-o si intr-un registru de intrare al bancii.
Mai am niste nelamuriri daca sunteti amabil, banca are voie sa ma penalizeze pe aceasta perioada in care se asteapta o solutionare?
In caz ca nu primesc nici un raspuns in termen de 30 de zile ce sa fac?
Buna seara, am si eu niste probleme cu EOS, tatal meu a lua un imprumut de la BRD si datorita micsorarii salariului cu cel putin 1.000 lei si supraindatorarii nu a mai platit ratele cam de 1 an, iar EOS a trimis somatii de plata peste somatii, cu o suma mai mare decat creditul luat initial(a luat in 2006, 26.000lei iar dupa ce a platit 2 ani si ceva cei de la Eos au spus ca are 30.586,72 lei).Am cerut firmei Eos in nenumarate randuri, atat telefonic cat si prin cereri trimise prin fax, sa ne puna la dispozitie niste acte doveditoare care sa ateste veridicitatea sumelor inscrise in somatii. Acestia nu ne dau nici un act ci doar ne trimit somatii si amenintari cu executarea silita. In ultima somatie ne prezinta 2 variante prin care mai putem rezolva problema pe cale amiabila:
1. plata integrala cu reducere de 15 % daca platim in 30 zile
2. plata in rate
Le-am trimis o cerere prin care le-am spus ca suntem de acord cu plata in rate dar sa ne trimita acte si eventual sa se incheie un contract intre parti.Nu am mai primit nici un raspuns. Eu stiu ca inainte de executarea silita pe imobil se face poprire pe salariu daca exista venituri, apoi pe bunuri mobile, iar daca nu se acopera creanta se trece la executarea pe imobil.
Va rog daca puteti sa ne dati niste sfaturi de specialitate. Va multumim, o seara placuta.
Buna seara, am si eu o problema asemanatoare, tot cu BCR-ul, datorita majorarii dobanzilor si introducerii de comisioane am ajuns si eu sa nu-mi mai pot plati ratele,sunt restanta pe 3 luni intru pe a 4-a in dec., am ajuns de la o rata de 341lei la 459 lei si mai am rate la inca doua banci. Eu am mers la banca in 17.11.2009 si am depus o cerere de reesalonare rate,nu am primit nici un raspuns nici pana azi si deja ma suna cei de la EOS KSI,imi pare interesant ca pe d-voastra va suna de la firma KRUK, oare BCR-ul asta cu cate firme de recuperare lucreaza. Am inteles de la EOS ca daca am o perioada mai mare de 90 zile intarziere banca cesioneaza creanta catre EOS, si tot de la ei mi s-a spus ca se poate face un contract cu ei pe maxim 5 ani, nu percep dobanda si stabilesc o rata fixa, dobanda incepand sa curga doar in momentul in care nu-ti platesti ratele, iar dob. dupa care lucreaza ei este dob. de la BNR. Si eu sunt cam confuza si ingrijorata pt. ca se pare ca pe banca o doare in cotX-( de cererea mea, doar le convine ca baga penalizari cat cuprinde.
Am vorbit cu cei de la Eos si i-am intrebat daca banca a cesionat imprumutul catre ei, ei mi-au spus ca nu dar sunt imputerniciti de catre banca sa-i sune pe restantieri, le-am explicat de asemenea ca am depus o cerere de reesalonare iar ei nu stiau nimic, se pare ca nu exista comunicare intre EOS - BCR si BCR-EOS.
Nu stiu ce sa fac deoarece sunt sigura ca penalitatiile de intarziere curg neintrerupt iar ma gandesc daca nu cumva chiar asta este politica lor, sa tegiverseze ca sa se aleaga cu bani din penalitati#-o.
Buna seara,daca nu deranjez as dori un raspuns de specialitate in urmatoarea problema: in data de 17.11.2009 am depus o cerere la BCR pentru a-mi reesalona imprumutul deoarece nu mai fac fata la rata actuala. Am ramas restanta 3 luni iar incercarea de a ma redresa financiar nu a fost posibila, de aceea am recurs la metoda reesalonarii. Pana azi nu am primit nici un raspuns din partea bancii, in ce termen banca e obligata sa dea un raspuns fie el favorabil fie nu.?
In caz ca nu primesc nici un raspuns, cui sa ma adresez, pt. ca deja ma suna cei de la EOS KSI.
Va multumesc, o seara placuta.