avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe concediu medical
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe concediu medical

Buna, as dori sa stiu daca se poate face poprire asupra salariului unui angajat care este in concediu de boala de 6 luni de zile cu cod de indemnizatie 14 (cancer). A intrat in incapacitate de plata iar acum banca trimite poprire la angajator. Ce se poate face in acest caz si in cazul in care persoana respectiva are si alte credite a caror rate nu le-a mai platit de cand s-a inbolnavit ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bianca C. , utilizator 14:08, 31 Mai 2010
Asupra indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca ( concediu medical) nu se pot aplica popriri. Exceptie face poprirea pentru plata pensiei alimentare
colegul meu are dreptate. concediul medical nefiind un drept de natura salariala nu se pot face retineri din cuantumul acestuia.
in acest caz pot sa actioneze asupra bunurilor mobile si imobile ?, neavand de unde face poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz banca stopare poprire concediu medical si concediu maternitate karlasofia karlasofia Buna ziua. De cateva luni din venitul salarial se retine 1/2 reprezentand popriri pentru impozit neachitat de pe urma unei interpinderi individuale si credit ... (vezi toată discuția)
Plata pensie ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! in cazul in care un salariat se afla in concediu medical si are insituita poprire pentru plata pensiei alimentare,aceasta se mai plateste daca se ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical mira55 mira55 Pana la data de 21 decembrie 2009 am fost cumulard pensie (830 ron) si salariu (875 ron) la stat. In data de 21 decembrie m-am inbolnavit si am mers la medicul ... (vezi toată discuția)