Buna seara, am si eu niste probleme cu EOS, tatal meu a lua un imprumut de la BRD si datorita micsorarii salariului cu cel putin 1.000 lei si supraindatorarii nu a mai platit ratele cam de 1 an, iar EOS a trimis somatii de plata peste somatii, cu o suma mai mare decat creditul luat initial(a luat in 2006, 26.000lei iar dupa ce a platit 2 ani si ceva cei de la Eos au spus ca are 30.586,72 lei).Am cerut firmei Eos in nenumarate randuri, atat telefonic cat si prin cereri trimise prin fax, sa ne puna la dispozitie niste acte doveditoare care sa ateste veridicitatea sumelor inscrise in somatii. Acestia nu ne dau nici un act ci doar ne trimit somatii si amenintari cu executarea silita. In ultima somatie ne prezinta 2 variante prin care mai putem rezolva problema pe cale amiabila:
1. plata integrala cu reducere de 15 % daca platim in 30 zile
2. plata in rate
Le-am trimis o cerere prin care le-am spus ca suntem de acord cu plata in rate dar sa ne trimita acte si eventual sa se incheie un contract intre parti.Nu am mai primit nici un raspuns. Eu stiu ca inainte de executarea silita pe imobil se face poprire pe salariu daca exista venituri, apoi pe bunuri mobile, iar daca nu se acopera creanta se trece la executarea pe imobil.
Va rog daca puteti sa ne dati niste sfaturi de specialitate. Va multumim, o seara placuta.
Buna ziua !
In situatia dumneavoastra sunt foarte multi. Unora dintre ei le- am raspuns si eu.
Tin sa va precizez ca obligatia restituirii sumelor imprumutate ii incumba tatalui dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca o serie de " calai" fara cagule, dar cu diplome trebuie sa actioneze asa.
Vreau sa va precizez ca multe firme de recuperari actioneaza abuziv si o vor face incontinuare intrucat foarte multi debitori nu actioneaza corect in astfel de situatii. Lasand deoparte prelegomena mea, urmati sfaturile de mai jos: 1. Nu mai dati curs solicitarilor firmelor de recuperari si nu mai dialogati cu ei ca si cand nu ati primit nimic, atata timp cat nu va soseste nimic oficial( adica prin posta cu confirmare de primire, delegat sau alta forma prin care sa semnati de luare la cunostinta ( ati pomenit vreo instanta sa trimita citatii fara sa semnati de primire ?)
2. Trimiteti adresa bancii creditoare prin care le solicitati reesalonarea ratelor, avand in vedere situatia precara in care va aflati. Adresa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau daca o depuneti la banca sa aveti dovada inregistrarii.
3. Daca solicitarea este solutionata nefavorabil , adresati-va in acelasi mod BNR( este banca cu drept de control si indrumare pentru celelalte banci) , prezentandu- le situatia, faptul ca sunteti de buna credinta si vreti sa platiti, dar in limita posibilitatilor dumneavoastra actuale. Anexati si o copie a refuzului bancii creditoare la aceasta adresa.
4. Daca Banca creditoare nu v- a notificat inainte de a va transmite datele catre firma de recuperari, in baza legii 677/ 2001 a protectiei informatiilor, sesizati si Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ( adresa o gasiti pe internet), pentru transmiterea neautorizata a datelor proprii.
5. Trebuie sa platiti cat puteti la aceste rate, dand dovada de bunacredinta. Dupa toata aceasta procedura va asteptam cu un nou mesaj !:D
Cu stima !
Dl Zaharia are perfecta dreptate!
Oricum , din punctul meu de vedere , ati procedat gresit trimitandu-le in scris ca sunteti de acord cu plata in rate . Asta echivaleaza cu o recunoastere a debitului pe care ei vi l-au comunicat desi nu au insotit somatia de documente care sa justifice acea suma!Faptul este consumat. Evitati pe viitor sa mai trimiteti raspunsuri sau accepturi de plata fara sa vedeti documentele care insotesc somatiile respective!
Succes!
B-)
Da este adevarat, se pare ca am facut o prostie#-o, dar in raspuns am stipulat ca sunt de acord doar in momentul in care imi vor fi puse la dispozitie toate actele autentificate cu stampila in original si semnaturi, acte care sa ateste veridicitatea sumelor declarate in somatii.
Mentionez ca nu s-a semnat nici un act cu ei in privinta acordului, iar somatiile nu au fost trimise cu conf. de primire.Acum ce sa facem sa ignoram toate somatiile si sa ne adresam bancii? Tatal meu a fost la banca dar i-au spus ca nu mai figureaza in evidenta lor si sa luam leg. cu firma recuperatoare, in speta EOS.
De asemenea mentionez ca am citit contractul de imprumut, iar nu exista nici o clauza care sa imputerniceasca banca sa cesioneze imprumutul unei terte persoane asa cum ne-au spus cei de la EOS, cum ca i-au imputernicit banca, care are contract cu ei.
Uite-te pe contractul de la BRD, pe graficul de rambursare si vezi ca trebuie sa ai un grafic de rambursare cu suma totala catre banca (principal + dobanda). Este normal ca suma care trebuie sa o restituie tatal tau la banca sa fie mai mare din moment ce trebuia sa plateasca si o anumita dobanda care conform contractului o datora bancii. La urma urmei, bancile din dobanda traiesc...
Executare silita
costi40
buna seara.am facut un credit la BRD,in anul 2007 de 30.000/ron.am platit pana in anul 2009,dupa care m-am imbolnavit,pensionat si nu am mai platit.in 2010 am ... (vezi toată discuția)