va rog sa-mi elucidati urmatorul caz.am divortat insa pe perioada divortului pana ca acesta sa fie pronuntzat am contractat un apartament semnand antecontractul pt avans.contractul final de vanzare cumparare l-am semnat dupa terminarea divortului si declarearea acestuia irevocabil.mentionez ca alte bunuri comune nu am avut.as dori sa stiu daca antecontractul are valoare juridica si astfel in cazul unui partaj fostul sot imi poate revendica parte din imobil chiar daca pe actul final eu apar necasatorita.
deasemenea mi-ar putea spune cineva daca conturile bancare sunt considerate bunuri comune ?
va multumesc anticipat
buna ziua.as dori si eu o parere specialiata in urmatorul caz.am aflat ca fostul sot vrea sa-mi introduca partaj.mentionez ca nu am avut niciodata bunuri comune insa pe perioada cand inca eram casatoriti in acte ins anu mai locuiam impreuna,eu am contractat un apartament.antecontractul semnat inainte ca divortul sa se pronunte insa contractul de vanzare-cumparare l-am semnat dupa ce divortul era pronuntat si irevocabil.as dori sa stiu daca in cazul unui partaj trebuie sa impart cu fostul sot ceva, ma refer la avansul pt casa chiar daca pe actul de vanzare cumparare apar necasatorita.cineva m-a sfatuit sa vand schimband actul proprietatii.
"chemati politia cand va urmareste"? eu am chemat politia intr-un caz de agresiune asupra unui prieten si politia a venit dupa 40 min dupa ce prietenul meu pierduse o gramada de sange.si pe deasupra unui dintre politisti era in stare de ebrietate.deci....dl avocat i ncercati sa ajutati cu altfel de sfaturi...bineinteles pe cale jurica
si eu am fost amenintata prin sms de fostul sot de nenumarate ori timp de un an dupa care am intrerupt contactul cu el sperand ca acesta va inceta insa au urmat telefoanele de amenintare date mamei mele.am dorit sa fac plangere la politie insa mi s-a raspuns ca daca nu am probe de distrugere sau abuz nu mi se va lua in consideratie.smseurile sunt intradevar date dupa diferite numere de telefon pt ca dealungul a aproape doi ani individul si-a schimbat numarul de telefon de cateva ori.as vrea sa stiu cat de concludenta este proba cu sms,daca prin plangere pot obtine un ordin de restrictie pt ca acesta m-a cautat de cateva ori la domiciliul din buletin si daca odata depasit termenul de 2luni mai pot depune plangere la parchet?va multumesc