Nu, nu sunt jurist.
AVLIL a scris:
O datorie trebuie platita daca vrea creditorul, ca principiu... dupa un timp, ea se poate plati numai daca vrea debitorul...
E simplu, legal vorbind.
Corect. Nimic de zis, fiecare isi asuma urmarile actiunilor sale, dar eu am o problema cu modul in care actioneaza firmele gen EOS KSI, nu cu efectul actiunilor lor.
Ca o instanta isi da incuviintarea pentru executare silita inainte sau dupa ce avocatul respectiv depune cererea, din punctul meu de vedere e doar o problema de nuanta. Tot acolo se ajunge - in instanta.
Dar de fapt stim cu totii ca niste cuvinte mari ca "executare silita" puse intre 2 articole de lege, rupte din context, cauta sa aduca initiatorului niste bani foarte ieftin, prin intimidare. Nu?
Legal nu va interzice nimeni sa solicitati niste bani care nu vi se mai cuvin (faptul ca timp de 3 ani creditorul nu ia masuri arata nivelul sau de interes fata de acea suma), dar etic vorbind unde se trage linia intre eficienta economica si inselaciune?
Daca eu conving o persoana sa-mi vanda apartamentul pe 100 de lei, beneficiind de anumite lipsuri ale acelei persoane (de orice fel), ce sunt? Un negociator desavarsit sau un infractor?