Se pare ca si in Prahova, au fost eliminate normele de venit, desi pe net circulau acele hartii stampilate. Se pare ca s-au razgandit si o sa le elimine si in Prahova.
Am sunat azi si am fost si personal la ei la sediu.
Am propria firma si as dori sa ma angajez cu norma intreaga de 8 ore. Am terminat studiile superioare in iulie, anul acesta. Am facut CIM si l-am inregistrat, am fost la somaj si am facut acea conventie intre salariat si angajator. Vroiam sa va intreb daca nu cumva trebuia sa ma inregistrez eu ca persoana fizica la somaj si apoi sa fac acea convetie? Am gresit?
Din cate am inteles in MO nr 286 si 249, scrie despre neductibilitatea combustibilului, sau poate nu citesc eu unde trebuie. Daca ati putea sa ma indrumati cu un text legislativ unde scrie ca sunt deductibile integral, v-as fi recunoscator.
Pai in urma unui contract de imprumut, acel asociat a imprumutat firma cu acea suma de bani. Ma intereseaza daca acei bani imprumutati se pot considera cheltuieli. Cu alte cuvinte, daca profitul firmei se calculeaza venit-cheltuieli-imprumut sau venit-cheltuieli si abia dupa ce se plateste 16% din acel profit, se va putea achita si acel imprumut al asociatului.
Referitor la benzina consumata: da, am facut acel contract de comodat. Ma intereseaza in cazul administratorului unic, daca aceste cheltuieli sunt integral deductibile sau se va opri 16% impozit din ele?
As dori sa stiu daca in cazul unei societati comerciale, benzina consumata de masina administratorului unic, se considera cheltuiala deductibila sau se retine 16% impozit?
De asemenea, daca puteti sa ma ajutati cu urmatorul caz:
Unul dintre asociati imprumuta firma cu 10.000 euro. Pe parcurs, firma incaseaza din servicii aprox 10.000 euro si vrea sa-i returneze asociatului. Pentru acesti 10.000 euro se plateste impozit pe profit? sau se considera ca firma e pe minus cu acea datorie? Cu alte cuvinte acel imprumut se considera o cheltuiala?
Asa am zis si eu, insa am auzit o alta parere de la un consultant ANAF: cum ca indiferent ca este activitate dependenta sau independenta, contributiile se platesc obligatoriu. Chiar daca eu platesc si contributii la norma, statul m-ar obliga si la acele contributii din ce facturez.
Am observat o multime de discutii pe aceasta tema insa din pacate din una nu a avut o concluzie.
As vrea sa va intreb in cazul PFA cu norma de venit, daca am NUMAI un contract de prestari servicii pt o firma din SUA, la care facturez lunar, trebuie sa platesc si alte contributii in afara de cele din norma de venit?
Stiu ca s-a schimbat norma de venit sa fie min 12*salariu minim, insa nu sunt deloc lamurit daca in cazul facturilor pe care le fac catre SUA, va trebui eu sa platesc alte contributii in afara de cele trimestriale impuse. Practic ei n-au cum sa retina contributiile de la "sursa" deci o sa fiu obligat sa le platesc eu?
As avea o intrebare la dvs. Daca am absolvit de curand o facultate(Politehnica Bucuresti) si am infiintat si un PFA de un an, pot beneficia de ajutorul de somaj pentru absolventi?
Daca m-as inscrie la un master din toamna, ar schimba cu ceva situatia?