avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate kegla49

Activitate kegla49

Răspuns la discuția Plangeri,Sesizari
Ce inseamna termenul rezonabil o perioada de 10-20 de ani
Buna.As avea o intrebare in legatura cu plangere depusa la Parchetul de pe langa Tribunal sau Judecatoria, dupa depunerea unui plangere dupa cat timp se inregistreaza dosarul sau dupa cat timp se proceseaza primul proces? 5ani,10ani sau 20 de ani sau depinde de nationalitate persoanei sau se conformeaza dupa codul de procedura sovine rasiala si nu se ia in considerare minoritatile inafara romanilori si se calca tot drepturile lori.Multumesc
As avea o intrebare despre o procedura de schimb de locuinta,daca in contractul de schimb de locuinta sau in contractul de cumparare vanzare se poate trece prin hotararea parintilori un imobil de pe numele parintilori pe numele copiilori sa fie trecuti ca proprietar si coproprietar de notarul public si legalizat fara alte procedura juridica, si care lege si articol se leaga de procedura asta.
Grupa de munca

In subiectul asta vreau sa mentionez despre grupele de munca

Am lucrat la Intreprindrea I.P.S.U.I.C.- S.C. SATURN S.A. Satu Mare care apartinea de Industria Chimica ca sudor cu gaze protector bioxid de carbon si argon pentru sudura si taiere prin plasma intro sectie de turnatorie si de cimicale fabricat vopsele, intrun domeniu toxic ridicat,de unde am obtinut grupele de munca I.si II.dupa legea 50/1990.

Mai jos mentionez datele mai corecte,o Adeverinta de pe grupele de munc I.si II.
BIROUL PISM
ADEVERINTA
Se adevereste prin prezenta ca dl.KEGYE VASILE nascut la data de 06.06.1954 in localitate Satu Mare Jud. Satu Mare a fost angajatul Intreprinderi I.P.S.U.I.C.-
S.C. SATURN S.A. Satu Mare in perioada dupa cum urmeaza:

De la 21.05.1984 pana la 18.07.1985 a lucrat in calitate de sudor in cadrul Sectiei Chimicale S.500, loc de munca ce se incadreaza la Anexa I. pct.3 din Ord. 50/1990 coroborat cu art.3 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa I.-a de munca.
De la 16.04.1986 pana la 01.11.1988 a lucrat in calitate de sudor in cadrul Sectiei Chimicale S.500, loc de munca ce se incadreaza la Anexa I.pct.3 din Ord. 50/1990 coroborat cu art.3 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa I.-a de munca.
De la 01.11.1988 pana la 21.01.1992 a lucrat in calitate se sudor in cadrul Sectiei turnatorie S.800,loc de munca ce se incadreaza la Anexa II.pct.41 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa II. de munca.
Datele de mai sus au fost extrase din statele de plata ce se gasesc la arhiva societatii noastra.
S-a eliberat prezenta adeverinta pentru a-i servi la Oficiul de Pensii Satu Mare.

Sant pensionat de boala de la data de 26.02.1999 fiind operat de doua ori cu Cilindrom de glanda parotida,tumoare cu suspect de cancer afectat de sudura cu gaz protector Argon (sudura Plasmagen) care radiaza radiatia Roetgen 100%.

As avea o intrebare,daca am dreptul la acest grupe de munca sau nu, pentru ca in Decizia de Pensionare nu mi-a fost trecut absolut nimic si nici din 20 de ani de campul mucii nu mi-a fost trecut numai 16 ani,nu stiu daca Armata si Somajul se cosidera in campul muncii.

Si daca am dreptul la acest grupele de munca in ce procedura pot obtine.
Multumesc cu stima.
Cum sau in ce procedura se calculeaza anile lucrate,adica daca am fost angajat la data 01.01.2010 si am incetat activitatea in data de 01.01.2011 atunci se calculeaza 1 an in campul muncii ? sau este o alta procedura sau metoda de calcul. Pe langa asta as mai avea inca un subiectiv cu grupa de munca,daca am lucrat 2 ani in grupa de munca I.100%, care este prevazut in articolul 50/1990 cum se calculeaza in mod normal.:D
in cat timp se rzolva unui procedura de recalcularea pensiei 1 - 2 - 3 sau 6 luniX-(
Discuție sabotaj
Pentru sabotaj impotriva statului Roman care lege-articol este prevazut si cu ce pedeapsa se pedepseste. Multumesc.
Răspuns la discuția concediu medical
D-na Cernat va multumesc frumos pentru raspuns,cu stima V.Kegye.
In caz de operati ortopedic in strainatate,la reintoarcerea in tara bolnavul are sau nu are dreptul la concediu medicala, si de la care medic ? care poate acorda concedi medical.bolnavul are contract de munca si contribuie de cotizatie de asigurare si de sanatate.
Discuție Abuzuri
Care lege sau articol incadreaza in abuzarea unui handicap grav accentuat de catre ingrijitor (insotitor) cu bataie si obligarea pentru cersit.