Buna seara,
pentru reparatia acoperisului unei scari de bloc, cum se impart obligatiile locatarilor , in functie de etaj, suprafata?
Cine sau cum se poate verifica ca oferta de lucrari este cea mai buna?
Este cazul unei pensionare, care locuieste la etjul 2 si i-a fost adus la cunostinta ca pana in aprilie trebuie sa plateasca 2500 pentru lucrarea de reparatie acoperis, in conditiile in care aceasta are 700 ron pensie si tot in acest an se face si reabilitarea termica a blocului unde va mai avea de platit din nou.
MULTUMIM!
In functie de banca si de clauzele din contract da ar putea , dar cat timp sunteti de buna credinta si lunar mergeti la plata chiar daca cu sume mai mici decat cuantumul ratei, banca va incerca sa va invite la o discutie privind o reesalonare- sigur nu veti fi exonerati de penalitatile sumelor restante. In general bancile evita sa ajunga la executare ,mai ales daca clientii dau dovada de buna credinta si vin lunar la plata .
Totusi incercati la o alta agentie a bancii sau la sucursale sa discutati direct cu cineva concret asupra contului dvs. Daca nu gasiti deschidere din partea bancii desi sper totusi sa primiti, cereti din nou ajutor insa ar fi de folos contractul de credit .
Bafta!
Am un contract de colaborare cu o societate de asigurari, nu am avut deloc activitate si doresc sa reziliez contractul. Concret cam in cat timp ar trebui sa fiu libera de contract?
Ar fi de ajutor valoarea , perioada, moneda, dobanda , comisionul de rambursare si banca la care ati facut creditul.Daca banca nu va poate oferi alt credit de refinantare pe un termen mai lung cu o rata mai mica , care s-o puteti plati, o alta solutie ar fi sa incercati la o alta banca.
Nu va fi usor si costul acestei solutii este destul de mare, daca luam in calcul comisionul de rambursare anticipata la creditul curent si taxele de dosar la cel ce l-ati face. Oricum trebuie sa va evaluati strict posibilitatile financiare si sa alegeti raul mai mic, decat penalitati si imposibilitatea de a plati, poate totusi mai bine o rata mai comoda si speranta ca la vremuri mai bune, veti lichida si costurile totale nu vor fi chiar asa de mari.
Pe langa ani se mai scade si dupa km la bord, fiecare 1000km ce depaseste media anuala de 1500 deci 5.5 ani *1500- tot ce este pest 0.5 sau 0.6 % la 1000km mai putin si atunci nu mai iese procentul pe care l-ai crezut. Problema generala este ca nu cam iese nici procentul LOR. Te sfatuiesc, sunt in aceeiasi situatie sa mergi la alti asiguratori , la daune cu actele masinii poze, nota constatare, deviz l, sa ceri evaluare. Daca toti iti dau valoare mai mare cere reevaluare la asiguratorul tau. Acest lucru il fac eu.
Cere pret si pe forum , consultantii te vor ajuta.
In FINE , MULTA BAFTA CHIAR AVEM NEVOIE!
Propun sa luam atitudine impotriva despagubirilor INSUFICIENTE in detrimentul pagubitilor, pana la urma este asigurare de raspundere civila sau partial...
Nu cred ca sunt singura nemultumita de suma pe care asiguratorul vinovatului nu il dspagubeste corespunzator de aceea pentru toti cei care au pus din buzunarul propriu bani ca sa-si repare masina sau au folosit casco-ul propriu(adica tot din buzunarul tau).
-am un ford mondeo 2002- 175000 km - ghia- cu toata optiunile- si mi-au dat val de catalog DE PIATA- pentru ca au scazut preturile la masini
-am primit 14500 ron dauna totala sau 19700 daca o repar- eu am cautat pe net dar la banii acestia ghia 2002 n-am cum sa iau
-nu am gasit service care sa-mi faca masina in pret(e sarit un airbag f dr si trebuie inlocuit si panoul de bord)
-dupa normele legale ar fi trebuit s primesc si eu o cope a notei de constatare cu piesele care se inlocuiesc sau se repara-document pe care nu l-am primit am reusit sa fac rost de la service de un dviz provizoriu
- in baza acestui deviz am fost la cateva service-uri si la 2 magazine de piese ca sa cer oferte- de la un service - cutorizat de asigurator am primit pret-34000ron -
- cel mai mic pret 25000 roni pe care l-am gasit la care poate mai negogiez 10-1500roni
-raman 3700 roni pe care trebuie sa-i pun eu sau sa-l dau in judecata
-dar asta inseamna ca nu-mi fac masina
Doresc masina in starea initiala nu am pretentii decat sa nu fie reparata de mantuiala si carpita- pana la accident a fost o masina foarte , foare buna , am ingrijit-o ca pe ochii din cap dar n-am avu cum s-o iau din calea tampitului care a incalcat mai multe reguli de circulatie si prostie.
Conduc de 11 ani si fac destul de multi km nu am avut nici o amenda conduc prudent, conduc sub deviza'' fereste-te de ceilalti si fereste-i si pe ei'', fara sa fiu o bleaga in trafic prefer sa dau prioritate cand nu trebuie decat sa ma expun unui risc si torusi intra un tantalau in mine si tot eu am de platit.
Inteleg ca aceasta asigurare trebuie sa se repare paguba produsa, atat nici 10 bani in plus nu doresc si am ajuns sa umblu pe la service-uri sa caut ceva mai ieftin, azi maine ma duc la tara sa caut un fierar care intre doua potcoave imi indreapta si mie bara numai sa aiba aviz RAR.
Mi a-a spus ca asta e masinile s-au ieftinit si piesele sunt tot scumpe, asta ne e tara, dar reamintesc ca tot in tara asta s-au platit si politele RCA din salarii tot de tara asta.
Daca s-au scumpit piesele si s-au ieftinit masinile sa se gaseasca o solutie si sa se decida cat si ce acopera aceasta asigurare obligatorie dar cu efecte precare.
Nu stiu cum se face dar eu nu am cu banii acestia nici sa-mi fac masina, nici sa-mi cumpar alta similara- atunci asigurarea aceasta unde si-a pierdut scopul?
Imi pare rau dar nu sunt de acord cu dvs , cred ca sunteti gresit informat sau ati inteles gresit.
La PFA-uri se cer si acte pe langa cele care sa ateste PFA-ul decizia de impunere definitiva pe anul precedent- VIZATA de Finante, Decizia de impunere estimativa pe anul curent si trebuie sa aiba cel putin un an activitate. Acestea sunt actele minime in fct de situatie si banca se mai cer eventual alte acte.
Cat priveste strict activitatea dvs. credeti-ma pe cuvant- lucrez in domeniu- sunt institutii de finantare care acorde credit in situatia data daca sunteti angajat cu acte in regula si firma este ok. Am foarte multi clienti in situatii similare.
Cautati chiar si pe net informatii doar sa fitii atenti la costurile reale- multe comisioane se afla ulterior si la posibilitatea si conditiile rambursarii anticipate.
Bafta!
Cartea de munca si fisa fiscala au rolul lor , oricum si acestea trebuie semnate si confirmate de cineva autorizat din firma si logic ar fi contabilul sau expertul contabil care supervizeaza activitatea contabila a societatii.
Pe limba romana- e ca si cum ai fi tu parte in proces si martor in acelas timp- nu poti sa semnezi tu pentru tine- si daca totul e ok de ce va deranjeaza- trebuie si creditorul sa se asigure cumva de persoanele cu multe''idei'' si mijloace!
In plus mai putei cauta o institutie de creditare bancara sau ifn care sa fie ceva mai permisiva cu actele- costurile pot fi la unele chiar mai mici- verificati !
Care ar fi metodele de control ?
ca la noi a fugit administratorul - facturile au fost neplatite, apa era citita in minus si ne-am trezit dintr-o scara cu TOATE platile la zi -avem chitante- ca sutnem restanti cu vreo 7000 roni de care stim?
plangere la POL.comunitara si primarie s-a facut dar de 7 luni nu se stie NIMIC.
Revin cu intrebarea, nu am nimic cu nimeni mai ales ca administratorul cu pricina are deficiente fizice, dar noi platim de 7 luni cu aprox 50%facturi mai mari sa recuperam din ceea ce am platit - culmea la timp si in unanimitae?