avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate andu202002

Activitate andu202002

Răspuns la discuția Contestare decizie procuror
nu am rezolutia procurorului in fata dar am primit o citatie: " plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)", si sunt chemat in calitate de intimat
N.U.P pentru plecarea de la locul accidentului - art.89 (5)
N.UP pentru accident - victima a trecut neregulamentar.

O amenda administrativa in valoare de 1000 ron
Cum adica temeiul in drept ? A fost deschis un dosar de cercetare penala pentru plecare de la locul accidentului si vatamare din culpa, care a ajuns la procuror, iar acesta a dat N.U.P. In urma acestei decizii partea vatamata a facut recurs si au fost reincepute cercetarile, care iar au ajuns la procuror si primind aceeasi decizie (fata nu a trecut regulamentar strada ).
In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei rezzulta ca a fost accidentata la 4 m dupa trecerea de pietoni, iar din declaratia mea si a martorilor mei la 10 m. in urma cercetarilor am primit castig de cauza si mi-am primit permisul, care fusese suspendat fara drept de circulatie dupa 9 luni de la accident. Dupa o luna am primit o informare ca se contesta decizia luata de procuror si ca cercetarile vor continua.
A urmat expertiza in urma careia expertii (ceruti de catre parintii fetei) au concluzionat ca fata se considera ca nu a trecut prin loc nepermis pentru ca in zona era trecere de pietoni. fata a declarat ca a fost acrosata la 4 m de trecere si a cazut la 10 m fata de aceasta ( luna iunie).
dupa expertiza a trecut inca un an si cateva luni si acum cateva zile am primit decizie de la procuror ca nu sunt vinovat, ca apoi sa primesc o citatie prin care sunt chemat in calitate de intimat la un proces ca urmare a netrimiterii in judecata de catre procurori.

Intrebarea e : Ce trebuie sa fac in aceasta situatie si cat mai poate dura aceasta aberatie? (au trecut 3 ani si 5 luni de la accident), si daca este vreo modalitate sa recuperez banii pe care ii dau la avocat.
Răspuns la discuția Expertiza accident circulatie
inca o intrebare, daca nu reusesc sa jung la expertiza pt ca voi fi plecat din tara pt cateva luni ce se poate intampla?
Răspuns la discuția Expertiza accident circulatie
Am fost chemat la biroul de cercetari penale acum 6 luni aprox, unde am declarat ca sunt de acord cu expertiza dar nu o cer si nu sunt de acord sa o platesc. Am fost sunat de catre un expert care mi-a spus ca trebuie sa ma prezint la expertiza. Mentionez ca masina nu a suferit nici o avarie desi agentul mi-a dat o hartie pt reparatia unei bare de protectie de sub far care era avea cateva zgarieturi(imposibil de facut cu vreo parte a corpului uman). Victima(13 ani) a fost luata de la locul accidentului de catre martorii fetei (sub pretextul ca nu are nimic).La cca 20 min de la plecarea lor de la plecarea accidentului m-am deplasat la politie pt a anunta accidentul(perfect legal). Ajunsa acasa, tatal fetei a dus-o la spital si a anuntat politia despre accident.
In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei rezzulta ca a fost accidentata la 4 m dupa trecerea de pietoni, iar din declaratia mea si a martorilor mei la 10 m. in urma cercetarilor am primit castig de cauza si mi-am primit permisul, care fusese suspendat fara drept de circulatie dupa 9 luni de la accident. Dupa o luna am primit o informare ca se contesta decizia luata de procuror si ca cercetarile vor continua.
Acum doua zile am primit un telefon conform caruia ar trebui sa ma prezint pentru o expertiza la locul accidentului.

As dori sa ma ajutati sa inteleg ce se mai poate intampla.
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea chestiune.

In urma cu 8 luni am avut un accident de circulatie cu victima. Desi la fata locului victima a declarat ca nu a fost pe trecerea de pietoni, agentul mi-a retinut permisul si mi-a dat o dovada fara drept de circulatie pana la solutionare pe motiv ca nu am acordat prioritate. In urma accidentului victima a plecat de la locul accidentului. dupa un timp am hotarat sa ma deplasez la cea mai apropiata sectie de politie pentru a declara accidentul. la aprox 200-300 m de sediul politiei am fost oprit de un echipaj de politie caruia i-am spus ca vin la politie pentru declararea accidentului. Am fost trecut la Plecare de la locul accidentului desi legea spune Ca nu constituie infractiune plecarea de la locul accidentului daca victima a parasit locul accidentului si anunti cea mai apropiata sectie de politie.
In urma cercetarilor penale dosarul a fost trimis la procuror cu propunere de N.U.P.
(asta inseamna ca sunt nevinovat, nu?).
Pana in momentul de fata am facut 2 cereri de urgentare(dosarul este de aprox 4 luni la procuror) dar fara nici un raspuns.

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? cat sa mai astept? daca as face o cerere pentru o dovada de circulatie, e posibil sa primesc, inconditiile in cae nu sunt vinovat?

Va multumesc!
in urma unui accident petrecut acum 6 luni mi-a fost retinut carnetul eliberandumi-se o dovada fara drept de circulatie pana la solutionare. dupa 3 luni am fost chemat la BIROUL DE CERCETARI PENALE, unde am dat declaratii impreuna cu martorii mei. Am inteles ca dosarul a plecat spre PARCHET cu propunere de NUP, dar de atunci nu mai stiu nimic despre dosar.

Ce ar trebui sa fac in situatia asta? As vrea totusi sa conduc.
Pot obtine un certificat de grefa?
Răspuns la discuția dovada de circulatie
Ieri am fost la biroul de cercetari penale pentru audieri impreuna cu martorii mei. Din Cate am inteles au fost audiati si persoana vatamata impreuna cu martorii ei, care au declarat ca accidentul nu sa produs pe trecerea de pietoni ci la 2 m de aceasta, si ca au plecat inaintea mea de la locul accidentului. Drept urmare cei de la politie vor trimite dosarul la procuratura cu propunere de N.U.P. ,doar cu o amenda administrativa. Ce raspuns imi va da procurorul?