avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate pdoina

Activitate pdoina

Deci toate societatile care au angajati cu contracte de munca intra sub incidenta legii 677/2001 si trebuie sa notifice agentiei nationale?
Răspuns la discuția calcul concediu medical
Multumesc pentru raspuns. Intradevar ele sunt bifate de catre medic, primul cu "initial" iar al doilea cu "in continuare" cu toate ca a schimbat codul indemnizatiei.Am inteles si multumec inca odata.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de modul decalcul al unui concediu medical.O persoana este in CM din 06.09.2010 pana in 18.09.2010 avand cod 13,iar din 19.09 pana in 30.09 avand cod 01.In acest caz se cosidera cele doua CM ca fiind initiale sau al doilea este in continuare? Mentionez ca cei de la casa de sanatate m-au pus sa refac calculele la niste concedii pe care eu le-am considerat ca fiind in continuare dar aveau coduri diferite.Mi s- aspus ca daca se schimba codul se considera concediu medical initial, deci cele 5 zile se platesc de angajator.Cum este corect?
Răspuns la discuția contract de munca retroactiv
Multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii.Voi proceda asa si sper sa se rezolve. Va doresc sa aveti sarbatori fericite, un an mai usor, cu impliniri si satisfactii si mai ales cu sanatate. "La multi ani!"
titiana a scris:

La ITM Bucuresti sector 1 procedeaza astfel ''caz concret":
se trece contractul cu 2 ore chiar daca se suprapune cu cel de 8ore (se specifica 2h) dupa care se trec toate actele aditionale la contractul cu 2 ore.

Cum se procedeaza? Dupa ce s-a facut inchidera contractului de 8 ore la firma "X" se trece cel de 2 ore la firma "Y" si in continuare actele aditionale?Sa ii spunem inspectoarei sa se consulte cu alti colegi deoarece suntem tot la sector 1
Actul aditional l-am inregistrat la vremea respectiva la ITM si l-am transmis si in Revisal, doar ca nu s-a facut inscrierea in carnetul de munca. Ei refuza acum sa inscrie actul aditional in carnet pe motiv ca angajarea se face pe baza de contract de munca si nu act aditional.
Multumesc pentru raspuns.Asa am considerat si noi, dar la ITM ni s-a spus sa-i facem acum un contract de munca, iar pentru perioada de aprox. 2 ani care lipseste din cartea de munca sa-i eliberam o adeverinta de vechime.Altceva nu vor sa inregistreze in CM.
Buna ziua,
Am si eu o problema cu un contract de munca,daca puteti sa ma ajutati.Avem un salariat care a avut un contract de munca pe durata nedeterminata cu timp partial - 2 h/zi la firma noastra si un contract cu 8 h/zi la alta firma.Cu aprox. 2 ani in urma si-a incetet activitatea la firma cu 8 h/zi si a venit la noi cu program complet.Atunci s-a facut un act aditional la contractul cu 2 h prin care s-a modificat timpul de lucru si a fost inregistrat la ITM.Deoarece carnetul de munca era la Casa de Pensii pentru scanare, nu i s-a facut inregistrarea acestui act ad. in CM.Acum cand am reusit sa-i recuperam carnetul de munca, cei de la ITM ne spun ca am procedat gresit cand i-am facut act aditional si ca nu au cum sa inregistreze o angajare in carnetul de munca pe baza actului aditional la un contract incheiat cu mult timp in urma.Ar fi trbuit sa inchidem contractul cu timp partial si sa facem un contract nou, nu act aditional.Dar atunci de ce ne-au inregistrat acel act aditional fara nici o problema? De ce nu ne-au atras atentia atunci? Ce putem sa facem acum? Mentionez ca in tot acest timp i-au fost platite impozitele la timp si figureaza in toate raportarile cu program de 8 ore.
Răspuns la discuția plati neefectuate
Se poate cere in instanta plata unei facturi care a fost anulata deci nu mai exista?