avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate gustaw

Activitate gustaw

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agentul firmei imobiliare n-ar trebui sa mai aiba nici o treaba in aceasta tranzactie, care a luat sfarsit la data prevazuta in contractul de inchiriere. Cand ati predat apartamentul proprietarului trebuia sa stabiliti clar cu el daca are eventuale pretentii si data cand va restituie garantia. Daca exista o proba certa ca ati achitat acea garantie - chitanta, extras cont bancar, etc - si numai in situatia asta, puteti sa-i invederati proprietarului ca veti solicita restituirea garantiei pe calea justitiei. Si atunci se schimba situatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
VERONICA56 a scris:

Buna ziua !Sunt pensionara si detin impreuna cu fiicele mele un apartament in alta localitate decat cea de resedinta, pe care l-am inchiriat.Vreau sa va intreb daca pe langa impozit trebuie sa ne mai ia la toate ,si contributia la sanatate ,tinand cont ca fiicele sunt salariate si platesc odata aceasta contributie .Va multumesc anticipat.


Dar de ce trebuie să încheiați contractul de închiriere dvs. în calitate de locator, incluzând toate persoanele care sunt coproprietare pe apartament (mamă+fiice)? În acest fel, toate obligațiile fiscale aferente se împart la numărul de coproprietari-locator(i). Puteți să fiți dvs. singură locator în contract, fiicele să vă cedeze dvs. dreptul la încasarea veniturilor din chirie, iar atunci va fi doar o persoană care va plăti contribuțiile legale la stat.
Domnule Bogdan, felicitari nu doar pentru competentul expozeu de mai sus, cat, mai ales, pentru rabdarea de a-l fi conceput si scris. Pentru o minte rationala este suficient de explicit si relevant, dar un carcotas, nemultumit in general de "orisice", va gasi oricand ceva de comentat!!:P
O situatie asemanatoare am si eu: o polita multianuala cesionata in favoarea unei banci in 2010. La momentul aparitiei noilor reglementari privind politele PAD, agentul meu de asigurare m-a atentionat - cand a trebuit reinnoita polita facultativa - ca ar fi bine sa o inchei si pe cea obligatorie, pentru a evita orice surpriza. I-am acceptat sfatul, chiar daca am mai dat apoi niste bani in plus, tocmai pentru a nu mai fi nevoit la o adica sa solicit eventuate despagubiri prin actiuni in justitie, cu toate bataile de cap care-ti vin la pachet.
Răspuns la discuția Amenda CFR pe nedrept
Cum spunea cineva mai sus, urgent faceti contestatie si depuneti plangere la Politie. Fapta este suficient de grava ca sa determine niste verificari. Acum a fost vorba de o simpla amenda, dar puteti fi implicata in felul asta in treburi mult mai grave. In cercul de persoane/cunostinte din orasul natal nu pot fi f.multe persoane care sa va stie toate datele din buletin.
@brazvan - Citind problemele ridicate in acest post imi este dificil sa-mi dau seama cine sunteti cu adevarat: locatorul sau locatatul acestui contract de inchiriere; cert este ca sunteti nemultumit de intentia celeilate parti de a rezilia contractul si, se pare, cautati chichite pentru a-l impiedica.
Asa cum vi s-a precizat mai sus, absenta certificatului energetic nu este un motiv de nulitate a contractului de inchiriere; ba mai mult, aceasta "lipsa" a contractului poate fi acoperita oricand prin obtinerea unui astfel de certificat, pe care il poate furniza o firma de specialitate sau un expert autorizat in urma unor simple masuratori la locatia respectiva, care ca timp de realizare si cost sunt aproape derizorii. Doar ca acest certificat il poate cere doar proprietarul spatiului inchiriat, deci locatorul.
Deci, daca sunteti locator puteti obtine certificatul; daca sunteti locatar si sunteti nemultumit ca proprietarul vrea sa rezilieze intelegerea pe baza clauzelor din contract, este dreptul lui.
Oricare dintre variante ati alege-o trebuie sa retineti ca cel mai important este sa aveti dvs. o copie datata a notificarii remise recuperatorlui, insotite de o confirmare de primire sau o semnatura, nume in clar si stampila a acestuia, ca sa puteti dovedi buna dvs.intentie de solutionare a cauzei. O idee valabila este si trimiterea printr-un executor, dar nu prin cel care se ocupa de caz, caci acesta, daca nu mai realizeaza executarea silita, iese in pierdere si deci nu este interesat de o solutie amiabila. Eu asa as face, dar optiunea va apartine.
Aveţi perfectă dreptate, mai ales că este vorba de un simplu mijloc de protecţie şi demarcaţie între două proprietăţi, fără nici o vizibilitate din drumul public. Mulţumesc pentru detaliile în plus oferite!


Mulţumesc pentru răspuns. Terenul este înregistrat, iar în planul de la Primărie grădina mea merge până în pereţii construcţiilor vecinului. Teoretic, gardul meu ar trebui sa pornească din colţul ultimei construcţii (o şură sau grajd, nu ştiu exact ce este), pe porţiunea liberă, neîngrădită, până în gardul celuilalt vecin. Or, tocmai porţiunea asta liberă şi neîngrădită este un morman de gunoi de grajd, când mai mare, când mai mică, pe care eu aş vrea s-o obturez. Mie mi-e clar că aportul vecinului meu va fi zero, cu toată notificarea mea vizavi de obligaţia lui de a face, chiar în condiţii legale. Problema e că nu vreau să mă apuc să-i dau eu gunoiul la o parte, pentru a construi gardul, să mă trezesc că-mi pune în cârcă faptul că intru în ograda lui. Pare caraghios ce spun eu aici, dar adevărul este că el vrea să rămâna situaţia aşa cum e acum. In final, cred că o să fac gardul la distanţa minimă legală practicată între construcţii, adică 0,9 m (pare-mi-se!?).
Am achiziţionat la ţară o proprietate, casă şi grădină. Două laturi ale proprietăţii erau îngrădite, necesitând doar anumite reparaţii. O a treia era total neîngrădită, într-un final făcând eu un gard pe hotarul însemnat şi convenit împreună cu vecinul, umând să mă despăgubească atunci când va putea (!?).:( Pe latura de sud, un alt vecin are un perete al casei de locuit, în continuare un perete al bucătăriei de vară, apoi o şură, şi în final o porţiune liberă pe care îşi depozitează gunoiul de grajd. Pentru că prin porţiunea liberă intră la mine în grădină animale (câini, găini) ale vecinului, care ajung pe straturile cultivate, vreau să fac un gard despărţitor. Probleme: am nevoie de acordul vecinului? La ce distanţă de pereţii construcţiilor menţionate pot face, legal, gardul? Pot să-i cer vecinului o cotă parte, o contribuţie la construirea gardului dacă el are pe majoritatea distanţei pereţi construiţi?
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!