avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate costinico

Activitate costinico

Ma puteti ajuta, va rog, cu suportul scris al cursurilor de pregatire pentru examentul de intrare in INM? Din cate am inteles, este o firma Euro Best Consult care organizeaza aceste cursuri, care sunt insa foarte scumpe pentru mine.

Multumesc mult!

Costin Nicolae
Mai poate fi atacat, prin solicitarea nulitatii absolute, un proiect de divizare a unui SRL, in conditiile in care termenul de recurs la hotararea Tribunalului a expirat?
Daca da, ma puteti ajuta cu indicarea art. din CPC in baza caruia se poate face atacul?
Respectiva societate nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fata de banca (in ctr. de credit are clauza cf. careia trebuia sa informeze banca daca au loc schimbari organizatorice in cadrul societatii).


Multumesc mult!
nu e cumva 5 ani termenul de prescriere?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: parintii detin un imobil (teren + casa) la tara, pe care vor sa mi-l dea mie, fara ca sora mea sa aiba dreptul la aceasta tranzactie.
Cum se poate face acest transfer de proprietate ca sa fie sigur 100%, adica sa imi pot mentine dreptul de proprietate asupra imobilului, chiar in cazul in care sora mea ar dori sa atace in instanta tranzactia?
1) Donatie
2) Testament
3) Contract de v-c
4) Atribuire prin Hot. judecatoreasca

Daca sora mea ar da o declaratie de renuntare in fata judecatorului sau la notariat mai poate reveni ulterior asupra ei?

Multumesc!
2009-1981=28 ani => nu poate fi vorba de uzucapiunea de 30 ani, iar in cazul celorlalte de 10-20ani, cumparatoarea nu are titlu de proprietate asupra diferentei de teren de 1400 mp, asa ca nu se poate aplica.
Am citit din nou sentinta "ciudata" si nu pomeneste nimic de uzucapiune, de fapt nu pomeneste nici un articol din vreo lege. A hotarat pur si simplu.
Dar e foarte posibil sa aveti dreptate si sa fi avut in vedere fix uzucapiunea.
Multumesc pentru raspuns! Va dau mai multe detalii si v-as fi recunascator daca m-ati ajuta cu un raspuns!
S-a emis o sentinta privind partajul/stabilirea proprietatii conform unui titlu de proprietate al bunicului decedat catre mostenitorii de drept, 4 la numar.
Unuia din mostenitori i-a revenit un teren in supraf. de 1400 mp. Initial, suprafata acestui teren era de 2400 mp si cuprindea si o casa. In anul 1981 s-a vandut casa si teren in supraf. de 250mp (conform legilor de atunci restul terenului era in administrarea CAP-ului), catre o terta persoana. dupa 1989, cei 250 mp s-au majorat la 1.000mp, cf.legii18, cred. A ramas astfel din cei 2400 mp - 1000 mp, suprafata de 1400 mp.
Totul este bine si frumos.
Vine insa momentul cand mostenitorul vrea sa intre efectiv in posesia acestui teren, in ideea de a-si construi o casa. Apare problema ca nu terta persoana care a cumparat casa si detine terenul in suprafata de 1000 mp, nu-i permite accesul la diferenta de teren de 1400 mp. Mostenitorul o da in judecata pentru a-i permite accesul.
Si acum intervine o situatie de-a dreptul ciudata: aceeasi instanta care a stabilit dreptul mostenitorilor, printr-o sentinta definitiva si irevocabila in 2007, emite acum in 2009 o noua sentinta prin care il deposedeaza pe mostenitor de dreptul sau la cei 1400 mp si ii atribuie acesata suprafata tertei persoane, anuleaza titlul de proprietate initial care a stat la baza primei sentinte si anuleaza inclusiv acea sentinta din 2007.
e normal asa ceva? singurele "argumente"care au stat la baza acestei sentinte au fost reprezentate de faptul ca s-a trimis o adresa de catre Primarie in care se spune ca este de acord sa refaca titlul de proprietate initial emis, ca de fapt vanzatorul a intentionat de fapt sa vanda intreaga suprafata de 2400mp in anul 1981 (nu stiu cum s-a dovedit aceasta intentie), ca terenul are gard de 25 ani pe toata suprafata de 2400mp si ca a fost folosit in totalitate de terta persoana cumparatoare.
nu se precizeaza nimic de faptul ca impozitele pe suprafata de 1400 mp au fost achitate de mostenitorii de drept.
Am facut recurs la aceasta ultima sentinta si as vrea sa va intreb ce argumente decisive as putea aduce pentru a anula sentinta aberanta?
Multumesc!
cum poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila emisa de o instanta locala? poate fi anulata de aceeasi instanta printr-o alta sentinta?