avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda pentru pt blocare acces in parcare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda pentru pt blocare acces in parcare

buna ziua
acum 5 zile am fost la o cunostinta in vizita , si din prostia mea am parcat pe locul altei persoane care platise acel loc de parcare , "incalcand prevederile hcgmb 124/2008 art 21 alin 9" primind o amenda de 1500 lei care poate fi platita in 48 ore la jumatate.problema este ca amenda a venit pe numele mamei mele intrucat masina este pe numele ei , iar eu nu as vrea sa afle de asta .Sincer ma bate gandul sa nu o platesc . in cat timp se prescrie amenda , poate avea probleme ea , am vazut ca se poate trece la executare silita si din cate stiu eu are cate cv pe numele ei.as prefera sa nu o platesc si sa nu ii spun in speranta ca se prescrie. Dvs ce ma sfatuiti
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: atuxela , utilizator 00:50, 24 Februarie 2011
Va sfatuiesc sa o platiti, mai ales ca in 48 de ore veti achita doar 750 lei...aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei (conform prevederilor art. 13 alin. 1 din Ordonanta 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor).
nu e cumva 5 ani termenul de prescriere?
prescriptia executarii amenzii este de 5 ani incepind cu 01 ianuarie a anului urmator in care s-a aplicat. este creanta bugetara.
am primit si eu o astfel de somatie, dar locul de parcare si zona respectiva nu era semnalata cu nimic, nici un fel de semn cum ca era parcare de resedinta sau platita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare 1500 lei andreimineru andreimineru Zilele trecute am luat o amenda in vazoare de 1500 lei. Am parcat in sectorul 2, Bucuresti unde era chiar si un semn albastru care indica ca este PARCARE si ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare - plangere contraventionala cerchiaionut cerchiaionut Buna ziua, Pe data de 04.12.2010 am parcat masina in cartierul ANL Brancusi, sector 6, Bucuresti pe un loc marcat doar cu cifra 20. Fiind in vizita de 1 ... (vezi toată discuția)
Amenda enorma pt parcare !! paranghelie paranghelie Buna seara, Problema mea este ca s-a intamplat sa vin seara obosit de la munca si sa confund locul meu de parcare cu cel de langa el (toate arata la ... (vezi toată discuția)